Pieter Hildering (Hiltex) overleden

Zaterdagavond 13 januari is Pieter Hildering overleden, zo liet korfbalvereniging KZ/Hiltex weten via haar website. Hij werd 60 jaar.

Hildering stond bekend als een bijzonder mens en een sterke ondernemer.

Hij richtte zijn bedrijf in technische weefsels in 1987 op, en zijn hittebestendige producten worden in meer dan 72 landen gebruikt in onder meer de scheepsbouw, de ruimtevaart, de automobielindustrie en bij defensie.

Zijn bedrijf werd succesvol en Pieter Hildering vond het belangrijk om oog te hebben voor goede doelen, sport (onder meer dammen, voetbal, korfbal) en initiatieven waar hij achter kon staan. Voor KZ/Hiltex was hij een meer dan betrokken hoofdsponsor:

“In zijn steun aan clubs was hij eveneens ongewoon. Waar het er in de sponsorwereld veelal om gaat het bedrijf zo groot mogelijk in beeld te brengen, was het doel van Pieter om de door hem uitgekozen sporten op een zo hoog mogelijk niveau te brengen. En als dat dan op een of andere wijze gelukt was, dan kon er een feestelijk uitje volgen om het met betrokkenen te vieren.”

Lees het In Memoriam op de website van KZ/Hiltex

Pieter Hildering ontving op 26 juni 2014 de leden van De Maatschappij bij Hiltex: ‘van Havo dropout tot directeur Hiltex.’

Op de foto helemaal boven spreekt Pieter Hildering tijdens een bijeenkomst van De Corner op 16 april 2015.

Deel dit artikel:

3 reacties

  • ger

    sterkte voor de familie

  • Jan Schoen

    Een onorthodoxe visionaire man is ons ontvallen. Een man met een warm hart voor de Zaanse sport. Met zijn bijzondere kijk op de wereld deed hij de dingen bij voorkeur op een aparte manier. Op zoek naar nieuwe wegen week hij graag af van gebaande paden. Bij KZ/Hiltex hebben wij veel van hem geleerd en veel aan hem en zijn bedrijf Hiltex te danken.

  • Peter Vleeshakker

    En superman die veel voor andere doet jammer te jong 60 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *