Pizzabakkers op de Dam geopend

Binnen een maand drie nieuwe horecazaken op de Dam: na het nieuwe Syrische restaurant Bab Touma en Kyra’s Taverna (de nieuwe versie van Rhodos) is nu ook de Pizzabakkers open.

De nieuwe zaak zit in het pand waar eerst restaurants de Buurjongen en de Buurman zaten.

De inrichting is volledig op de schop gegaan, met meer licht en meer zitplaatsen. Het menu bevat pizza’s (uiteraard) en antipasta’s, en natuurlijk Italiaanse toetjes (tiramisu), Italiaanse saledes, Italiaans bier (Peroni) en Italiaanse wijn (Montepulciano).

Bij de espresso namen wij de huisgemaakte Limoncello.

Er kan wel besteld en afgehaald worden, maar er wordt niet bezorgd (geen brommertjes voor de deur!). Alleen pinnen.

Op de foto boven een van de pizzabakkers aan het werk. Onder een deel van d erest van de staf met de eigenaars Joke en Vincent Calonaci helemaal rechts en links.

Deel dit artikel:

11 reacties op Pizzabakkers op de Dam geopend

 1. Wendy Kind schreef:

  Jeetje, da’s onherkenbaar. Warme herinneringen aan De Buurman. Dit (foto) is toch wel enigszins ontdaan van alle oude karakteristieken. Maar goed, de nieuwe uitbaters wens ik veel succes.

 2. Erik Esteie schreef:

  “Alleen pinnen”

  Mij zijn ze nu al kwijt als klant…

 3. Brabozaankanter schreef:

  Alleen pinnen? daar loop ik dan altijd voorbij…

 4. hans van loo schreef:

  Dat soort dwang is inderdaad niet echt klantvriendelijk,ondanks de reden waartoe dit besluit is genomen.

 5. Chris schreef:

  Jammer van dat pinnen ! Gaat klanten kosten. Ik pin nooit in een restaurant.

 6. Astrid schreef:

  Wat fijn zoveel diversiteit, ondernemerschap en levendigheid op de Dam. Veel keuze in ons stadje aan horeca en wat een gezelligheid. Heel veel succes aan de nieuwe restaurants en ik kom gauw een keer langs.

 7. JN schreef:

  Ik snap het niet zo goed. Wat is er tegen Pinnen in een restaurant?

 8. hans van loo schreef:

  Als er inderdaad sprake is van een opdracht in de trant van “Alleen pinnen” (punt uit) zou een verzoek in de trant van “U mag contant betalen,maar pinnen hebben we liever” wat plezieriger overkomen.

 9. JK schreef:

  Ik snap er helemaal niets van. Waarom ben je tegen pinnen? En, waarom eerst pinnen om geld uit de muur te halen, en dan contant betalen? Waarom dan niet gewoon in het restaurant pinnen?
  Wat kunnen de nare ervaringen nou zijn, laat dat svp even weten, ik pieker me suf. Het enige dat ik kan bedenken is dat je je illegale zwarte geld niet kan gebruiken. Ik pin altijd en het gaat altijd goed. Dwang? Ik pin al een jaar of 36, volgens mij is het ingevoerd omstreeks 1982 en het gaat altijd goed. Ik vind het zelfs vervelend als je niet kunt pinnen.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *