Plakoorlog rond Cultuurcluster

De affiche-campagne van Podium De Flux “De Stones naar Zaandam?” heeft in ieder geval voor reuring gezorgd. Op de Orkaan werd het bericht binnen twee dagen al bijna 9.000 bekeken.

Ook IRL (‘in het echte leven’) lokten de affiches reacties uit. De SP plakte haar NEE-affiches er overheen.

De Flux-affiches zelf werden daarnaast niet alleen op de wilplakzuilen geplakt maar ook op niet geheel legale wijze op elektriciteitskastjes…

SP’s Patrick Zoomermeijer deed verslag via Twitter, de plakploeg:

Het plakken op de wildplakzuil…

Toevallig over het Flux-affiche…

In filmhuis De Fabriek…

Hey! Daar hangt nog een Flux-affiche…

Voor het voormalige poppodium De Kade…

Ook Jasper van Vliet plakte…

Het SP-affiche werd op de website gelanceerd.

 

Deel dit artikel:

9 reacties

 • Josefien

  Het is niet ons belastinggeld. Het moet zijn; ons geleende belastinggeld!

 • joop tralala

  En die 60.000 Euro van de gemeente heeft men dus geweigerd???? Of is dat ook door het putje? STEM VOOR EEN CULTUURCLUSTER!!!!!!!

 • Brabozaankanter

  De SP is blijkbaar ook tegen optredens van Alvin in het arenapark.

 • janneke

  Of het cultuurcluster er nu wel of niet komt, het gaat miljoenen kosten 🙂
  Dan liever een mooi multifunctioneel gebouw op een strategische en letterlijk verbindende plek dan voor een hoop geld helemaal niets en dus door het bovengenoemde putje 😉 want imo gaat geld pas door het putje als je ergens voor moet betalen en er dan niets gebouwd word.

  Stem dus met alle liefde VOOR het cultuurcluster 🙂

 • jan de bruin

  Een fantastische actie van de SP die met zijn geweldige inzet van onschatbare steun is geweest tegen de komst van het cultuurcluster! Een partij om trots op te zijn binnen en buiten de Zaanse Politiek.

 • Sjoerd

  Er is geen duidelijk antwoord op de vraag: wat komt er wél als er geen cultuurcluster komt? Het nee-kamp had een sterker punt gehad als er duidelijke alternatieven waren en bijv. De Kade nog open was. Er is al veel dicht en er gaat nog meer weg. Nu is het dit of niks voor veel mensen. Dus dan maar dit.

  • Erik Esteie

   Als er morgen besloten wordt dat het cluster niet door gaat dan kan er overmorgen een besluit komen om alleen een poppodium te realiseren, dus is het niet of een cluster, of helemaal niks…..

   Ook blijft de Bieb dan gewoon op de plek zitten waar het nu zit en blijft de Fabriek ook zitten

   Het is stemmingmakerij van de Flux dat er geen poppodium zou (kunnen) komen als het cluster niet door gaat

 • Dat er überhaupt geen poppodium zou (kunnen) komen als het cult(d)uurcluster niet doorgaat is natuurlijk onzin. Wel is hiermee helaas weer eens overduidelijk gebleken dat De Flux gewoon geen zin heeft om ergens anders te zitten en ook niet van plan zijn om (serieus) energie in een alternatief plan te steken.
  Zo heb ik bijvoorbeeld vernomen dat ze eens “onderzocht” hebben wat het kost om het voormalig postkantoor in Wormerveer tot poppodium te verbouwen. Dat bleek iets van 1 ton te zijn (vergelijk dat maar eens met de kosten van nieuwbouw in het cult(d)uurcluster), maar dat was al teveel, vooral omdat het “maar tijdelijk” zou zijn.
  De Flux vindt echter niet alleen dat hun huidige lokatie niet voldoet (waar ik het trouwens mee eens ben), maar weet ook al jarenlang dat ze daar uit moe(s)ten – nog ver voordat het cult(d)uurcluster – al dan niet – gerealiseerd zou zijn (zelfs als er al bij de eerste aanbesteding een bouwer voor was gevonden…).
  Ik vind dat De Flux – en daarmee ook de gemeente als opdrachtgever en subsidiënt – met deze houding ernstig tekort schiet in haar – belangrijke taak om een lokaal poppodium te (blijven) bieden. En dat nog wel met een jaarlijks subsidie van meer dan een 1/2 miljoen (vergelijk dat maar eens met de 20.000 voor de Groote Weiver) waar dus zelfs nog tonnen bij zouden moeten om de huur in het cult(d)uurcluster te kunnen betalen…
  Is het misschien (hoog) tijd om het stokje door te geven aan een flexibeler en enthousiastere en vindingrijkere club?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *