Plan B: Van der Laan wethouder Wormerland

Vanmiddag om 17.00 uur schuift Zaanstad’s informateur John Bijl aan bij de onderhandelende coalitiepartijen in Wormerland.

POV, VVD, CDA en PvdA zijn er wel uit om samen een coalitie te smeden (onder het motto “alles behalve GroenLinks”) maar zitten met de handen in het haar wat betreft de wethouderskeuze.

Uit een geheim memo dat door de POV is opgesteld, blijkt dat de partij weinig vertrouwen heeft in lijsttrekker Gianni Hoovenstat: “H. [Hoovestat] is onervaren en heeft geen kaas gegeten van politiek. Hij kan nog geen motie van een stempotlood onderscheiden en is zelfs als fractievoorzitter een risico.”

Drie van de vier andere raadsleden hadden al aangegeven niet als fractievoorzitter te willen fungeren. Het memo: “MH [Maarten Haalboom], A [Alie Smit-de Ridder] en L [Luttik] willen niet, mogen niet of kunnen niet.” En nieuwkomer Jacco Hendriks? “JH staat op de lijst vanwege zijn achternaam, maar is nog nooit ergens live gesignaleerd, we twijfelen eraan of hij bestaat en beschouwen hem niet als serieuze kandidaat.”

Goede raad is duur. Maar er is mogelijk een uitkomst: “Als de POV in Zaanstad buitenboord valt in de coalitie-onderhandelingen kan VdL [Harrie van der Laan] doorschuiven naar Wormerland.”

Maar de POV is toch tegen wethouders van ‘buiten’? Volgens het memo is dat geen probleem: “wij beschouwen Wormer als een deel van Wormerveer.”

Deel dit artikel:

2 reacties

  • l. Boonstra

    Hé, heb ik plots voorstanders bij de POV. Ik roep al tijden dat Wormer(dorp) bij Zaanstad hoort en de buiten gebieden onder een gemeente Groot Waterland.

  • Hans Dekker

    Ik kan mij niet voorstellen dat de andere partijen met v.d. Laan als wethouder akkoord gaan.
    Wat een kiezersbedrog van de POV, kiezers hebben gestemd op van Hoovenstat die nu te weinig ervaring blijkt te hebben maar wel goed genoeg was om als lijsttrekker te fungeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *