Plan hotel station Zaandijk Zaanse Schans duikt weer op

Op het grasveld tegenover station Zaandijk Zaanse Schans, aan de oostkant (oud-Koog), waren ooit plannen voor een hotel. In 2016 schreven we al over een afgegeven vergunning, maar een hotel kwam er niet.

Eind augustus echter publiceerde Zaanstad een aanvraag voor de herziening ‘vergunning voor nieuwbouw hotel Koog a/d Zaan en uitrit aanleggen’

Vrijwel meteen maakte de gemeente bekend dat ze er langer dan gebruikelijk over gaan doen om een beslissing te nemen over de herziening.

Tegen de aanvraag kan nog geen bezwaar worden gemaakt. Dat kan pas als op de aanvraag is besloten.

Op het perceel stond de Zaanlandse Stoomdrukkerij van Evert Smit, daar werd de Zaanlander gedrukt.  Op 11 oktober 1996 is het pand verbrand en sindsdien ligt het braak. De eerste plannen zouden al uit 2007 (Zoethout Vastgoed / BFW architectuur, beide uit Wormerveer). Het zou destijds om een hotel met 92 kamers gaan.

Lees ook: Stationsgebied Koog Zaandijk op de schop (2016)

Door Piet Bakker, bronnen: eerder nieuws op De Orkaan, aanvraag omgevingsvergunning en verlenging beslistermijn, foto van Google Streetview 2022. Historische informatie komt van Jan Leguijt.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Elly van de Stadt

    Volslagen onzinnig om daar een hotel neer te zetten. We zitten al rondom in de hotels en B&B’s. De parkeermogelijkheden in deze buurt zijn al nihil dus dat zal met de komst van dit hotel alleen maar erger worden.

  • Jan Kempenaar

    Vreemd verhaal, 92 kamers betekent hoogbouw en dat op een postzegel waarbij parkeerruimte voor omwonenden wordt opgeofferd! Maak er een mooie speeltuin of een fietsverhuur bedrijfje of een kleinschalig cafeetje! Veel beter idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *