Plannen Badhuisweg niet terug naar tekentafel

In een ultieme poging om de plannen voor twee woontorens aan de Badhuisweg aan te laten passen dienden Marc Wit (CDA) een Juliëtte Rot (DZ) een motie bij de raad van Zaanstad in om “de betonbouwplan aan de Badhuisweg per direct om te (laten) zetten naar een houtbouwplan dat recht doet aan de historische identiteit van deze plek op het Houteiland.”

Met het Houteiland wordt het Zaaneiland bedoeld, de plannen nu omvatten twee woontorens van respectievelijk 9 en 11 verdiepingen waarin 120 sociale woningen komen.

Wit en Rot kregen nauwelijks steun. Alleen de PVV steunde de motie, Peter van Haasen was sowieso al tegen vanwege de 100 procent sociale woningbouw.

Tjeerd Rienstra (VVD) had wel z’n reserves, vooral vanwege de weinige parkeerplekken (een probleem dat in de buurt op grote schaal gaat spelen vanwege de omvangrijke bouwplannen met relatief weinig parkeerplekken) maar stemde toch tegen.

Wethouder René Tuijn (PvdA) was ook erg voor houtbouw, maar niet op deze plek. Rochdale zou overigens niet meer willen wachten. Houtbouw zou wel duurder worden.

Hier ons dossier Badhuisweg.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • hans van rheenen

  Zet nu eens àlle plaatjes die de Orkaan heeft gepubliceerd van deze torens naast elkaar en zoek de overeenkomsten. Het lijken telkens weer volkomen àndere gebouwen. Wat kom er nu wèrkelijk?

 • Peter Haasen, van

  𝗛𝗲𝘁 𝗶𝘀 𝗻𝗶𝗸𝘀, 𝗲𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝘄𝗼𝗿𝗱𝘁 𝗻𝗶𝗸𝘀
  De kans om een monumentaal houtbouw-project neer te zetten om een historische locatie vervlogen.
  Met 100% sociale huur krijgt het Eiland een hoog ‘Poelenburg’-gehalte. Daarnaast wil het Rijk wil steeds meer zeggenschap over gemeentelijke woningvoorraden (voor asielzoekers).
  Onze eigen woningzoekenden vallen daardoor weer buiten de boot, wij zijn er voor deze Zaankanters. Onze starters die voor het eerst gaan samenwonen vallen toch al buiten de sociale huurgrens.
  Met woningen, 1 euro boven deze sociale huurgrens zetten we de drammerige, asielwoning-eisende regering buiten spel.
  Onze woningen, onze regels, voor onze inwoners.

  • De Orkaan

   De suggestie dat de woningen bedoeld zijn voor asielzoekers is geheel ontsproten aan de fantasie van Van Haasen. Noch in de plannen, noch in de discussies in de raad is dat aan de orde geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *