Plannen Guisweg: onderzoek gezondheid en luchtkwaliteit

Dit najaar wordt onderzoek gedaan naar de gezondheid en het welzijn van de mensen die langs de Guisweg in Zaandijk wonen.

Ook het effect van de luchtkwaliteit en de geluidsoverlast zullen onderdeel uitmaken van de studie.

Bewoners langs de Guisweg kregen dat te horen van de gemeente Zaanstad. De onderzoeken zijn in het kader van de ‘Planstudie Guisweg’ waarbij gekeken wordt naar verkeersstromen in dat gebied. Ook de bereikbaarheid van scholen en sportclubs maakt onderdeel uit van het onderzoek.

Waarschijnlijk komt er geen autotunnel bij de Guisweg, maar één voor fietsers en voetgangers. Auto’s zullen ergens anders over of onder het spoor moeten, waarschijnlijk ter hoogte van het viaduct van de A8. De plannen moeten rond zijn voordat de NS 50 procent meer extra treinen over de Zaanlijn kan laten rijden. Ook moeten er nieuwe aansluitingen op de A8 komen in Westerkoog.

In de periode oktober 2020 – april 2021 worden alternatieven verder uitgewerkt. Rond de zomer van 2021 wordt een inspraakronde verwacht,  een definitief besluit over het voorkeursalternatief begin 2022. Bewoners en andere betrokkenen worden opgeroepen zich te melden (voor 14 september) voor de adviserende focusgroep.

Dat kan via de site: guisweg.zaanstad.nl/nieuws.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *