Plannen Sportfondsenbad vallen in water

In het voormalige Sportfondsenbad aan de Jan van Goyenkade, hoek Mauvestraat, zou een nieuw multifunctioneel gezondheidscentrum moeten komen. Dat die plannen op korte termijn gerealiseerd worden, lijkt echter onwaarschijnlijk.

Al dit jaar zou de ingrijpende verbouwing moeten beginnen, volgend jaar zouden de gebruikers erin moeten trekken (zie vorig bericht op De Orkaan).

Maar de zaak stagneert. De makelaar en bouwer zijn stil, projectontwikkelaar J. H. Bakker reageert niet op mail.

Een van de grootste tegenslagen was de vestiging van het Medisch Centrum Zaanzorg in het Van Raaltenpark, een paar honderd meter verderop, in het voormalige Van Raaltencentrum.

In het quarantainegebouw van het voormalige ziekenhuis is de huisartsenpraktijk van Van Loenen gevestigd, een diëtiste, een psycholoog, logopedisten, een audicien, fysiotherapeuten en mogelijk komt er ook een apotheker.

Zaanzorg-672x372

De kansen op een tweede gelijksoortig centrum naast de deur lijkt klein.

Er zouden wel enkele gegadigden zijn voor kantoorruimte, maar die bedrijven zijn nu ’tijdelijk’ ondergebracht in het voormalige William Pont-gebouw op Het Eiland. Bakker wil pas de verbouwing afmaken als hij meer dan 30% kan vullen.

Bewoners hebben de gemeente gevraagd of er iets aan te doen is, zij vrezen leegstand en achterstallig onderhoud.

De bewonersvereniging is sowieso niet blij met Jan Hein Bakker. De buurt had zeer negatieve ervaringen met hem nadat hij de kopers van appartement in het Van Raaltencentrum met grote schulden opzadelde na zijn faillissement.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *