Poelenburg: De Weer is een gevaarlijke racebaan

De Klankbordgroep Poelenburg heeft in een brief aan de gemeenteraad haar zorgen uitgesproken over de gevaarlijke situaties die zijn ontstaan na de herinrichting van De Weer.

Het is een ‘racebaan’ volgens de Klankbordgroep die ’s nachts ook wel gebruikt wordt voor straatraces. De garages aan De Weer gebruiken de weg voor proefritten en het bezoek van ‘snelle bolides’.

Op 10 augustus van dit jaar werden 132 bestuurders (17 procent van het gecontroleerde verkeer) bekeurd wegens het te hard rijden.

De hoofdweg wordt gebruikt door bussen maar ook door fietsers. Het fietspad mag ook gebruikt worden door voetgangers, ook een potentieel gevaarlijke situatie aldus de Klankbordgroep.

Ook zijn er veel scholen in de nabijheid van de school wat gevaarlijke situaties voor overstekende kinderen betekent. Bij de Islamitische Basisschool De Horizon (vroeger: De Roos) is er daarnaast veel overlast door het wegbrengen en ophalen van kinderen.

(foto Google Streeview)

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Geen idee of er ook een klankbordgroep Vermiljoenweg bestaat. Daar zijn in ieder geval klanken genoeg om een flink bord te vullen. Dagelijks racepartijen door personen met een sterke behoefte zich akoestisch te uiten d.m.v. brullende motorfietsen of proletenauto’s met schetterende uitlaten en dan ook de raampjes open zodat de stoere bink zijn omgeving kan vergasten op zijn persoonlijke voorkeur voor primitief gebonk en/of gejengel. Voeg daarbij een gezonnebrild hoofd en een coole houding, die je ook wel bij pubers in botsautotjes ziet. Vooral van zaterdag op zondag worden er sportieve evenementen gehouden met 2 auto’s naast elkaar (waar is die busbaan anders voor) om te kijken wie er het eerst bij de rotonde is. Of als je voorligger niet snel genoeg is (d.w.z. niet minstens 70 rijdt) dan is ook daar de verlossende busbaan weer. Een camera of drempel zou hier wonderen verrichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *