Poelenburg op de schop en onder de zaag

De rijen garageboxen langs de straat Poelenburg boden aan het eind van hun leven een troosteloze aanblik. Een paar maanden geleden vielen ze onder de sloophamer.

Poelenburg wordt ingrijpend onder handen genomen. Niet alleen alle garageboxen zijn verdwenen, ook alle bomen zijn gesneuveld.

Het gebied tussen de Poelenburg en de snelweg is nu een bouwplaats met zandhopen en gevelde bomen.

Onder een impressie van hoe het moet worden: veel groen met een slingerend pad en ook een rotonde op de plek waar nu de weg naar Oostzaan ligt (klik op kaart voor grotere versie).

kaart poelenburg

Deel dit artikel:

Een reactie

 • TheMX

  Ziet er goed uit! Vind het wel mooi, om te zien dat de gemeente Zaanstad zegt meer hoger opgeleiden naar Zaanstad te willen trekken, zodat er meer geld uitgegeven wordt in Zaanstad wat weer goed is voor de economie.

  Alleen waar gaan deze mensen dan wonen? In de Perim op 11 hoog? in een sociale huur woning? of zullen ze eerder voor een vrijstaande koopwoning gaan?

  Hoe mooi is het om te zien dat alle socialewoningen in rustige buurten staan, waar ook nu weer veel aandacht is voor groen en inrichting.

  De mensen die vrijstand willen wonen, hebben bijna geen andere keuze dan naast de provincialeweg te wonen (Vrijstaande bebouwing). En laat dit nou net het meest lawaaierige gedeelte van Zaanstad zijn, waar ook nooit een grasspriet verplaatst is.

  Ga vooral zo door en knap vooral niet de leefomgeving op voor je potentieele doelgroep. Deze mensen kopen namenlijk geen huis in Zaanstad vanwege de gevelbelasting van +/- 70db(A).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *