Poelweg-protest?

Aan de Poelweg in Wormer wordt een terrein bouwrijp gemaakt voor de opvang van vluchtelingen die daar in tijdelijke container-woningen worden ondergebracht. Er moeten maximaal 10 jaar Oekraïense vluchtelingen, statushouders en spoedzoekers gehuisvest worden.

De zandzakken die de eerste bouwlaag omringen zijn vrijwel allemaal opengesneden. Dat gebeurde niet door de aannemer. Een visitekaartje van de dader(s) ontbreekt, maar het zou met de bestemming van de woningen te maken kunnen hebben.

Via de woordvoerder laat Wormerland weten dat de aannemer het geen probleem vindt: “de zakken blijven de functie vervullen waar ze voor zijn neergezet. Het lijkt erop dat directe actie niet nodig is, maar de aannemer gaat nog wel even polshoogte nemen op de locatie.”

Van afstand lijkt er niks aan de hand, maar op de foto (van Aaf Aafjes) die dichterbij is genomen zijn de kapotte zakken duidelijk te zien.

Lees ook:

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Dirk vink

  Ga zo door. Tijdelijk?? Whahahahahaha

 • R vd Weerdt

  “Maximaal 10 jaar”, te lezen als “minimaal 10 jaar”?
  Wat me nogal eens verbaasd zijn de vluchtelingen die, voorzien van een verse permanente verblijfstatus, al direct weer op vakantie kunnen naar het ontvluchte land.
  Ik voel mee met vluchtelingen, maar kan me niet onttrekken aan het gevoel dat er wel erg veel kaf onder het koren zit. Ook vraag ik me af hoe lang Europa de opvang vanuit de hele wereld kan volhouden. Het piept en kraakt al een tijd. De vluchtelingenverdragen zijn in een tijd ontstaan waarin de huidige grote stromen niet werden voorzien, dus kan het geen kwaad die nog eens tegen het licht te houden.
  Gelukkig hebben we een doortastend politiek bestel, met mensen die slechts ’s lands belang voor ogen hebben. Zeg maar. De kiezer heeft het in een echte democratie voor het zeggen, hoor ik weleens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *