Poffer-oorlog afgewend

Ondernemer Willem Arends kreeg een vergunning om poffertjes en wafels te verkopen bij Station Zaandijk Zaanse Schans, maar hij trekt zich deels terug.

Voor het pleintje zouden twee vergunningen worden verstrekt om poffertjes te kunnen verkopen. Eén aan Arends met Smullerij de Molen en een aan Bart Neijenhuis van De Pofferbak.

Twee kramen is er één te veel, en Arends heeft geen zin in gedonder:

 “Ik heb besloten dat ik niet tegelijkertijd met Bart ga staan. Hij kan dan in maart april, mei, juni, zelf ga ik dan vanaf 16 juni tot september, in de heetste maanden.”

Met deze beslissing van Arends lijkt de storm aan de Zaanse Schans Route geluwd, en een tweede ‘fietsverhuuroorlog’ vermeden.

Op de foto boven staat de poffertjeskar van Willem Arends, op de foto onder de Pofferbak van Bart Neijenhuis.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Bart Terkoolt

    Netjes opgelost door Willem Arends. Vreemd dat de gemeente dat zelf niet kan. Ik vind persoonlijk 1 al veel, maar dat is aan de ondernemer. 2 is echt teveel. Succes allebei.

    • Bruce Latham

      Maar teveel waarvoor? Als het gaat om veiligheid, openbare orde, doorstroming verkeer, overlast bewoners enz. kan er een reden zijn om maximaal 1 vergunning te verlenen. Als het gaat om de mogelijkheid om zonder concurrentie te kunnen verkopen, omdat het anders waarschijnlijk niet rendabel is, is dat niet iets waarvan ik zou willen dat de gemeente zich mengt. Dat is voor ondernemers om zich over te buigen, of het zin heeft om gebruik te maken van hun vergunning. Anders is het ook niet eerlijk voor andere verkopers die een plan hebben, dat zij niet mogen werken omdat er al een poffertjeskraam is.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *