Woningoverval in Assendelft (& audio 🔈)

Woensdagavond – 24 mei – heeft er rond 20.30 uur een poging tot inbraak / overval plaatsgevonden bij een woning aan de J.M. van der Meystraat in Assendelft.

Twee gemaskerde mannen zijn via de oprit van de woning over de schutting naar de tuin geklommen. Hier hebben zij met bakstenen geprobeerd om het raam van de achterdeur in te slaan. Op dat moment was de bewoonster in de woning aanwezig. Zij heeft direct 112 gebeld en is daarna heel hard gaan gillen. De gemaskerde mannen zijn hierop weer vertrokken.

Twee maanden terug is er ook al een poging gewaagd om de woning binnen te dringen. De bewoner geeft aan dat hij nog niet zo heel lang in deze woning woont, maar dat ook vorige eigenaren te maken hebben gehad met een inbraak of poging daartoe. Het is een geluk dat de vorige bewoners vermoedelijk veiligheidsglas in de achterdeuren hebben gezet. Er is nu flinke schade aan de achterdeur, maar gelukkig zijn de mannen niet binnen geweest. De politie heeft twee bakstenen in de achtertuin veilig gesteld.

Eerder op de avond hebben er vermoedelijk twee auto’s al meerdere keren langs de woning gereden. Eén van deze auto’s zou waarschijnlijk een zwarte Audi TT zijn*. Uit de camerabeelden van de woning blijkt dat de daders te voet zijn weggegaan. De bewoner gaf ook aan dat als je een mooi huis en knappe auto’s voor de deur hebt staan, dat mensen snel een vooroordeel hebben. Het blijkt ook dat een mooi huis verkeerde personen aantrekt en bewoners hierdoor slachtoffer worden van inbraak of overval.

*Update: de eigenaar van de zwarte Audi heeft niks met de inbraak te maken.

Foto’s: Michel Schermer

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *