Politie beëindigt illegaal feest Westzaan

Gisteravond rond 22:00 uur is op de sloot achter OBS de Kroosduiker aan de Roerdompstraat in Westzaan een eind gemaakt aan een illegaal feest.

Een grote groep jongeren (ooggetuigen spreken over ‘wel honderd man’) maakte het gezellig op het ijs. Er was muziek en weinig afstand. Na een melding kwam de politie met meerdere bussen om het ijs schoon te vegen. Diverse jongeren vluchtten daarbij weg over het ijs de polder in.

De politie laat weten dat er rond 21:00 uur twee meldingen binnenkwamen van geluidsoverlast. Het zou daarbij gaan om tientallen personen:

De politie is ter plaatse gegaan n.a.v. deze meldingen en bij aankomst schoot de groep uiteen, voornamelijk het ijs op. Er zijn geen aanhoudingen verricht of proces-verbalen uitgereikt. In verband met een ieders veiligheid is afgezien van achtervolging op het ijs.

Vanuit de politie is er geen fysieke confrontatie geweest.

Vanmorgen waren de sporen nog zichtbaar:

Onze Orkaankracht heeft geprobeerd wat glas te ruimen: ‘Omdat het zo sneu is voor de kinderen die vandaag willen schaatsen.’

Deel dit artikel:

3 reacties

  • Timo Muller

    Dat schoonvegen van de politie valt een beetje tegen als ik al dat glas zie. Gelukkig was er een Orkaankracht… ik hoop dat het ijs weer begaanbaar is vandaag.

  • Peter Blokker

    ik had er een waterkanon op gezet

  • Sible jasper

    De mannen hebben vandaag alles schoongemaakt wat we altijd doen in Westzaan als er een feestje is geweest. Morgen is er weer nieuwe dag en kunnen we weer met een volle accu aan het werk. Toch fijn dat de kinderen buiten kunnen zijn .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *