Onderzoek links OFC en aanslagen op Cor Jongens (update: video)

De politie heeft de aanhouding bevestigd van een 20-jarige Amsterdammer in verband met het plaatsen van een handgranaat op de Rolls Royce van Oostzaner Cor Jongens.

De politie zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten. Ze beschikt ook over beelden van de man die eind augustus op de auto van Jongens in Oostzaan heeft geschoten. Ook doet de politie onderzoek naar eventuele links met voetbalclub OFC.

Cor Jongens (60) is mede-eigenaar van Horecagroothandel VHC Jongens BV in Oostzaan die een van de sponsors van OFC is.

Maandag werd een 20-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij het plaatsen van een handgranaat op de Rolls van Jongens op 13 september 2019 in Wijdewormer bij het AZ-trainingscomplex. Dat gebeurde waarschijnlijk rond 13.50 uur. De handgranaat werd pas gevonden toen Jongens de auto parkeerde voor zijn bedrijf in Oostzaan.

Twee dagen daarvoor, op 11 september 2019, vonden personeelsleden ’s morgens een handgranaat bij de fietsenstalling voor het bedrijf aan de Ambacht.

Diverse kogelinslagen

Op maandag 26 augustus vond Jongens zijn auto, die geparkeerd stond op de oprijlaan voor zijn woning aan de Haal, met diverse kogelinslagen. Uit onderzoek bleek dat er met een vuurwapen op de auto was geschoten aldus de politie.

De politie roept mensen die mogelijk meer weten over de aanslagen op zich te melden. Getuigen en eventuele tipgevers die anoniem willen blijven kunnen zich melden via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of het Team Criminele Inlichtingen (TCI, 079-3458 999).

In het opsporingsprogramma Bureau NH is aandacht besteed aan deze zaken. Hier zijn beelden getoond van de vermoedelijke schutter van de auto. En er zijn beelden waarop een persoon te zien is die vermoedelijk de handgranaat op de auto op het parkeerterrein in Wijdewormer legt.

Lees hier ons dossier over OFC en de zaak met de omstreden geldschieter Marwan K.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *