Politie stopt bouw hennepkwekerij Jonge Arnoldusstraat

Op maandagavond 21 december zijn vier Amsterdammers aangehouden bij de bouw van een hennepkwekerij in een woning aan de Jonge Arnoldusstraat in Zaandam.

De mannen worden er volgens de politie van verdacht een hennepkwekerij te willen beginnen. Het gaat om twee Amsterdammers van 31 jaar, een van 36 en een van 27 jaar oud.

Omstreeks 23.20 uur kreeg de politie melding dat een verdachte bestelbus over de Jonge Arnoldusstraat zou rijden en dat mensen spullen vanuit de auto naar een woning zouden brengen.

Onderzoek wees uit dat er in de woning een hennepkwekerij werd gebouwd. Er waren nog geen planten aanwezig. Voorbereidingshandelingen voor hennepteelt zijn ook strafbaar. Daarom werd de apparatuur in beslag genomen. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Het was minstens de 35e vondst in de Zaanstreek in 2016. In februari werd ook al een plantage in de Jonge Arnoldusstraat gerooid.

 

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Willemsen

  Procesverbaal? Was zeker hun eerste keer.

  • Broekjevol de 3e

   Maakt dat uit dan? Een proces verbaal wordt altijd opgemaakt bij strafbare feiten naar mijn weten.
   Maar zonde van de politie inzet, al 35 keer dit jaar dit soort verkwistig van geld en politie uren, die beter ingezet zouden kunnen worden, vanwege een falend gedoog beleid

   • Willemsen

    Of het wat uitmaakt? Lijkt me wel. Bij een eerste keer kan je ze wellicht wegsturen met zo’n pv. Maar als ze vaker zoiets hebben gedaan dan ook gelijk vastzetten. Daarbij ga ik er van uit dat ze zijn weggestuurd.
    Zolang de wet dit aangeeft, hoort de politie op te treden. Weleens gehoord hoeveel ellende er kan ontstaan als er in zo’n thuisplantage wat gebeurt? Wees dan maar blij dat je dan niet een van de buren bent.

    • Broekjevol de 3e

     Zo een pv dient er toch ook voor om bewijs documenteren om mensen later te kunnen veroordelen?
     Buiten dat, wanneer ze nog bezig waren met het aanleggen van plantage is het maar moelijk om na aanleiding van dit artikel te bepalen wat er erg aan was.
     Maar de gevaarlijke brandgevaarlijke Plantages zijn een rechtstreeks gevolg van het falend gedoog beleid.
     Wanneer het gelegaliseerd zou worden wordt het helemaal niet meer aantrekkelijk om een plantage te beginnen met een paar plantjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *