Wat hebben we toch een lekker stel dienders in Zaanstad. Doldwaze avonturen beleven ze en malle capriolen halen ze uit… Heerlijk!

Ze nemen verloren sleutels aan, terwijl dat eigenlijk hun taak niet is, half mei nog redden ze een vogel, en vandaag… ja vandaag maakten ze het helemaal bont. 

Op de befaamde Facebookpagina schreven ze over hun belevenissen in Zaandijk. 

Lees en huiver!

MELDING VIER OPSTANDIGE DAMES
Het mooie van het werken in de Zaanstreek, is de diversiteit van het gebied. Van stadse problematiek tot… hulpverlening aan dieren.

Vanmorgen omstreeks 08:00 uur kregen wij de melding dat er vier koeien losliepen in de Johannes Verhulststraat in Zaandijk. Het hek waar de koeien achter stonden bleek lager dan de schofthoogte. De opstandige dieren kwamen hierachter en gingen op onderzoek uit.

Onze twee collega’s gingen naar de locatie en wisten na enig flirtwerk met de dames hen terug in de wei te krijgen.

Een uur erna, rond 09:00 uur, kregen we een melding dat er een schaap liep op de Rechte Tocht in Zaandam. Dit schaap liet zich niet zomaar vangen: na een ware achtervolging te voet wisten omstanders het dier te vangen. Collega’s kwamen erachter waar ze thuis hoorde: aan de andere kant van een brede sloot. Hierop mocht mevrouw achterin plaatsnemen en hebben wij haar naar haar wei gebracht.

Uiteraard wilde de collega dit romantische moment vastleggen: hij maakte een ware ‘sheepfie’. Is de foto niet geweldig?”

Ja! Wij vinden het geweldig!