Politie zoekt getuigen van dodelijk fietsongeluk

Het slachtoffer dat donderdagavond dodelijk verongelukte op de kruising Provincialeweg en de Havenstraat in Zaandam was een 79-jarige man uit Zaandam.

Hij werd omstreeks 19.55 uur door een 55-jarige Amsterdammer in een personenauto aangereden. De automobilist kwam vanuit de richting Den Uylweg en ging in de richting van het centrum.

Het slachtoffer kwam volgens de politie vanuit de richting Oud Zaenden. De fietser raakte ernstig gewond. Ondanks reanimatie overleed hij ter plaatse. De bestuurder van de auto kreeg glassplinters in zijn gezicht. Hij kon ter plaatse worden behandeld.

De politie is op zoek naar getuigen van het verkeersongeval. Vragen die de politie heeft zijn onder anderen welke verkeerslichten op rood en/of op groen stonden en welke weg het slachtoffer precies heeft genomen. De politie in Zaandam is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.

Op de plaats van het ongeval zijn veel passanten geconfronteerd met de gevolgen van de aanrijding. De politie adviseert mensen die behoefte hebben aan slachtofferhulp om contact op te nemen met de politie. Ook hiervoor kan gebeld worden met 0900-8844.

Als de fietser inderdaad vanuit het westen (Oud Zaenden) kwam en van de reguliere fietsoversteekplaats gebruik maakte, staat het ongeluk los van de werkzaamheden die aan de andere kant plaatsvinden, daar is het fietspad richting Oud Zaenden afgesloten waardoor veel fietsers de autostrook nemen om over te steken.

Foto’s Ron Swart (Kijk op Nieuws)

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *