De politie doet een getuigenoproep naar aanleiding van een straatroof, die op donderdag 12 januari plaatsvond in winkelcentrum Rozenhof in Zaandam.

Een 15-jarige jongen uit Zaandam werd beroofd en mishandeld door twee mannen. Kort na de straatroof is een 24-jarige man aangehouden. De tweede verdachte wordt nog gezocht. De recherche komt graag in contact met twee specifieke getuigen. Een heldhaftige omstander, die tijdens de roof tussenbeide kwam en een omstander die zijn brommer beschikbaar stelde ten behoeve van de aanhouding.

Om 12.40 uur kwam de melding binnen van een mishandeling en een beroving in het winkelcentrum. Hier troffen agenten het 15-jarige slachtoffer. Het slachtoffer was na de roof bijgestaan door een omstander die een deel van de goederen van de daders afnam en teruggaf aan het slachtoffer. De twee daders vluchtten vervolgens met het restant van de buit in verschillende richtingen vandoor.

De politie begon direct een zoekactie naar de verdachten. Een omstander stelde zijn brommer beschikbaar aan een agent, waardoor rond 13.00 uur een 24-jarige man met onbekende woonplaats aangehouden kon worden. De verdachte is ingesloten en wordt verhoord over zijn rol in de straatroof. De zoektocht naar de tweede verdachte duurt voort. Deze verdachte vluchtte na de roof in de richting van de Zilverpadsteeg. Het volgende signalement van deze verdachte is bekend:

  • Man;
  • Ongeveer 19 jaar oud;
  • Lichte huidskleur;
  • Ongeveer 1,80 meter lang;
  • Slank postuur;
  • Zwarte kleding.

Getuigenoproep
De heldhaftige getuige vertrok voordat de politie hem kon spreken. Ook was de persoon die zijn brommer ter beschikking stelde vertrokken voordat hij goed kon worden bedankt.

Bent u één van deze personen of een andere getuige die informatie heeft over de beroving? Neem dan contact met de politie op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. (Zaaknummer 2023008163). Bron: website politie.