Politie zoekt ontvoerde Wendel Meijer – Updates

De 36-jarige Wendel Meijer is sinds dinsdag vermist. De politie vermoedt dat de Landsmeerder is ontvoerd.

Hij verliet dinsdagavond rond 21:30 zijn bedrijf en werd daar werd opgewacht door tenminste drie mannen in een witte Audi A4 stationwagen die hem met geweld in hun auto meenamen.

Zie onder voor de updates.

Zijn partner meldde woensdagmiddag bij de politie dat haar vriend vermist was. Direct werd een onderzoek ingesteld. De politie gaat er vanuit dat Wendel Meijer is ontvoerd en op dit moment tegen zijn wil ergens wordt vastgehouden.

Op Linkedin staat Wendel Meijer geregistreerd als directeur van Super Vitamine, een groothandel in voedingssupplementen die gevestigd is aan de Sluispolderweg 13A 19. Op hetzelfde adres is ook het bedrijf “Scientific Beauty Zaandam” gevestigd. Super Vitamine zou ook op de Gaasperdamstraat in Zaandam te vinden zijn.

Bij de Kamer van Koophandel staat Scientific Beauty Zaandam ingeschreven als een bedrijf in de categorie “Schoonheidsverzorging, manicures, pedicures”. Er zijn twee websites aan het bedrijf gelinkt: biomine.nl, een handel in biologische kokosolie in Zaandam die ook aan de Sluispolderweg 13A is gevestigd, en scientific-zaandam.nl – die laatste website is inactief.

Hieronder de beelden van de bewakingscamera waarop de Audi te zien is.

audi-a4

Hieronder hetzelfde pand op Google Streetview.

sluispolderweg
Op de website van de politie staat ook een grotere foto van Meijer.

wendel

De politie vraagt mensen die Wendel na dinsdag gezien of gesproken hebben of die anderszins informatie hebben die relevant zou kunnen zijn, om zich met spoed bij de politie te melden. Wellicht zijn er ook mensen die meer informatie hebben over de witte Audi A4 station. Heeft u informatie? Belt u dan met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Blijft u liever anoniem bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Er kan ook contact opgenomen worden met Team Criminele Inlichtingen op 079- 345 8999.

UPDATES – Vlinderscrime, Olim Bajmat, Parool, NOS, Omroep Flevoland, Hart van Nederland

Cocaïne

Op de website Vlinderscrime van ex-crimineel Martin Kok meldt een anonieme bron dat Meijer producten aan smartshops leverde. Het zou daarbij gaan om Mannitol, een natuurlijke zoetstof die in veel levensmiddelen gebruikt wordt. Het wordt echter ook gebruikt bij de versnijding van drugs als heroïne en cocaïne. (Martin Kok vond eerder deze week een bom onder zijn auto.)

Bij het pand aan de Sluispolderweg is forensisch onderzoek gedaan.

Partydrugs

Volgens het Parool groeide Meijer op in de Zaanstreek en verkocht hij op kleine schaal partydrugs zoals xtc, hij zat enige tijd in de gevangenis.

Soufyan Essabaouni

De politie vermoedt een verband tussen de vermissing van de 21-jarige Soufyan Essabaouni uit Amsterdam en de ontvoering van Wendel Meijer. Soufyan is voor het laatst gezien kort na middernacht op donderdag 7 juli, op een parkeerterrein in Zwanenburg. Hij was daar met een zwarte Audi A1. Op bewakingsbeelden is te zien dat Soufyan werd klemgereden door een andere auto; een witte Seat Leon. De 21-jarige Amsterdammer weet de auto uit te vluchten. Hierop wordt er door de belagers een aantal keer op hem geschoten. Het vervolg is niet te zien op de camerabeelden.

soufyan-essabaouni

De ontvoering is volgens Het Parool mogelijk een vergissing omdat hij reed in de auto van zijn neef Mohammed die een bekende zou zijn van de ontvoerde Wendel Meijer.

Uitgebrande auto

Een uitgebrande auto die zaterdagnacht in Lelystad is gevonden, is mogelijk gebruikt bij de ontvoering van Wendel Meijer uit Landsmeer. Volgens de politie gaat het om een witte Audi A4 station. De politie kan niet zeggen waar precies de auto is gevonden. (Omroep Flevoland)

Bij Hart van Nederland doet de zus van de ontvoerde Wendel een oproep (link werk niet in elke browser – klik ander hier om naar de website van Hart van Nederland te gaan).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *