Politie zoekt potloodventer in Westzaan

Politie Zaanstad heeft twee meldingen gekregen van inwoners uit Westzaan over een potloodventer die actief zou zijn.

Op verschillende plekken aan het Zuideinde is een jongeman gesignaleerd die aanstootgevend gedrag vertoont en zijn penis uit zijn broek haalt. De politie heeft gesurveilleerd, maar kon de man niet bij de lurven* grijpen.

In de Facebookgroep Je bent Westzaner Als… houdt de piemelzwaaier de gemoederen flink bezig. Het zou gaan om een wat grofgebouwde jongeman met een bril. Hij draagt meestal donkere kleding, een joggingbroek en hij draagt een capuchon over zijn hoofd (zijn hoofd bedekt hij wel!). Doorgaans betast hij zijn kruis vertelt een dame van een kapsalon aan het Zuideinde, en iemand van een kinderopvang weet te melden dat hij obscene gebaren maakt.

Een potloodventer is een naam voor iemand die zijn potlood uit zijn broek gooit op plekken waar dat niet de bedoeling is. Het is strafbaar (Art. 239 Wetboek van Strafrecht: Schennis van de eerbaarheid) en je kan er drie maanden voor krijgen. Opzet is daarvoor een vereiste. Als je kan aantonen dat het tonen van je piemel aan bijvoorbeeld kappers of kinderen een ongelukje (of een grapje, of een kunstuiting of een wetenschappelijk experiment) was, dan kan je ermee wegkomen.

Een venter kan verschillende redenen hebben voor zijn daad: onder meer onzekerheid (mooie tool om zeker te worden), en de hang naar seks en/of bewondering.

Het is goed om melding te maken van venters, want ze stoppen doorgaans niet uit zichzelf. Daarbij kan het voor zijn publiek echt traumatisch zijn.

Mocht je de man aan het werk zien of weten wie het is, bel dan de politie 0900-8844

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *