Pollers Beatrixbrug in december naar beneden

De Beatrixbrug is in december drie weken lang open voor autoverkeer. Automobilisten mogen ook tijdens de middaguren en op donderdag tijdens de koopavond over de brug.

De tijdelijk openstelling is van maandag 10 december tot en met maandag 31 december 2018.

De gemeente zegt tegemoet te komen aan de wens van ondernemers aan de Westzijde die hebben aangegeven dat zij vanwege de herinrichtingswerkzaamheden slechter bereikbaar zijn voor klanten die met de auto komen. Ze zouden daardoor omzet mislopen.

“Omdat het werk op de Westzijde met vier maanden is vertraagd en de ondernemers daar een langere periode hinder ondervinden, is besloten de Beatrixbrug in aanloop naar de feestdagen tijdelijk open te stellen voor doorgaand autoverkeer.”

Tijdens de openstelling worden verkeersregelaars ingezet. Zij staan ter hoogte van het zebrapad op het kruispunt Gedempte Gracht, Westzijde en Damstraat.

Na 31 december is de Beatrixbrug weer dagelijks voor doorgaand snelverkeer afgesloten van 12.00 uur tot 18.00 uur en op donderdag tijdens koopavond tot 21.00 uur.

De situatie in de Czaar Peterstraat blijft ongewijzigd volgens Zaanstad. (De Orkaan: die poller is al maanden naar beneden.)

In het persbericht van de gemeente wordt niets gezegd over de incidenten die hebben plaatsgevonden. Bij het laatste ongeluk reed een bus op de poller, de buschauffeur zou een fout hebben gemaakt. Bekijk onze tijdlijn:

De pollerpijn tijdlijn

Deel dit artikel:

10 reacties

 • JanG

  Jammer, in winkelgebieden zonder gemotoriseerd verkeer wordt meer verkocht.
  Een probleem is de oliebollenkraam van Goemans, niet alleen op het trottoir. Door verkeer dat de bocht na de Beatrixbrug neemt ontstaan elk jaar gevaarlijke situaties.

 • Egbert Visser

  Het probleem met de bocht na de Beatrixbrug zijn de twee bushaltes pal voor het zebrapad. Als ze de bushaltes verplaatsen naar halverwege de oprit van de brug zou het al een stuk veiliger zijn. Ik begrijp die haltes sowieso al niet want halverwege de Vinkenstraat zijn bushaltes en op de Peperstraat is een busstation en zover is het niet lopen naar het winkelgebied.
  Verkeersregelaars bij een zebrapad (!)vind ik eerlijk gezegd kolder omdat er voor het pollertijdperk ook geen verkeersregelaars waren.
  Ook nu staan er s`morgens voor 12.00 uur en `s avonds na 18.00 geen verkeersregelaars.

  @ Orkaan, ik denk dat de werkzaamheden in de Czarinastraat de reden sis dat de poller in de Czaar Peterstraat al een hele tijd omlaag staat.

 • Sonja

  Dat wordt niet meer even gezellig winkelen in de Westzijde.

 • Maut Boshart

  De pollers staan er om voetgangers en fietsers te beschermen tegen het gemotoriseerde verkeer. En op het moment dat dat gemotoriseerde verkeer op zijn hoogtepunt is worden de pollers uitgeschakeld. Is dat beleid of is er over nagedacht?

 • Annejon

  Sinds de afsluiting van de brug is het vreselijk ongezellig geworden op de westzijde. Veel leegstand.
  Ook voor bewoners zou het fijn zijn als we niet meer zoveel kilometers hoeven om te rijden om thuis te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *