Poller Czaar Peterstraat al maand buiten werking

De poller in de Czaar Peterstraat in Zaandam is nog verzonken in de grond en gaat al een maand niet meer omhoog. Zaanstad doet sinds eind november onderzoek nadat een ambulance strandde voor de poller.

Een eerste conclusie was dat het kenteken niet herkend werd, maar ook het back-up systeem waardoor de poller vanuit de centrale kan worden bediend, leek niet te functioneren.

Via een woordvoerder liet wethouder Gerard Slegers (CDA) eind november weten dat de leverancier van de poller (Erdi) onderhoud uitvoerde waardoor de poller tijdelijk naar beneden blijft. Maar dat duurt nu al een maand. Eind november liet Slegers nog weten dat hij binnen een week meer duidelijkheid over kunnen geven om de voortgang van het onderzoek.

Lees ook:

Foto: poller naar beneden op maandagmiddag 28 november (De Orkaan). Ondanks dat de poller niet werkt, geldt er in de Czaar Peterstraat nog steeds een inrijverbod vanaf de Czarinastaat tussen 12.00 tot 18.00 uur en op koopavonden tot 21.00 uur. Vanaf de Wilhelminabrug/Hogendijk is het sowieso verboden richting Czarinastraat te rijden. Deze verboden worden de laatste maanden massaal genegeerd. Er zijn daar wel camera’s maar die kunnen niet voor handhaving worden gebruikt. ‘Reguliere’ handhaving lijkt ook niet te gebeuren. Die ‘gewenning’ zou er wel eens toe kunnen leiden dat de poller weer regelmatig aangereden wordt als die ooit weer omhoog gaat.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Erhan Atalay

    Oh erg vervelend dat het nog niet opgelost is na mijn belletje van ruim 2 maanden terug als Taxi chauffeur.
    Mijn kenteken werd toen ook niet herkend. Het zou opgelost worden. Maar het is duidelijk hoe 😉

    Gelukkig Nieuwjaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *