Poller Passeer Paradijs Beatrixbrug

Een waar mediaspektakel was het in mei toen de pollers bij de Beatrixbrug voor het eerst uit de grond oprezen. Zaandam zou rustiger, overzichtelijker en veiliger worden van de vernietigende pollers.

Maar, wie de paaltjes weet te omzeilen komt daarmee weg. Ondanks camera’s op elke hoek van de brug zijn er welgeteld nul (niks, nada, noppes, naks) bekeuringen uitgedeeld aan overtreders, aldus een mededeling van gemeente Zaanstad.

En die overtreders zijn er zeker. Hoewel sommige inwoners van Zaanstad voor paal staan, of de sigaar zijn, laten anderen zich niet voor een gat vangen. Zij wachten op de bus en racen er vooruit of bumperkleven zich er achteraan, ze schieten erlangs als de brug omhoog gaat (dan schijnen de paaltjes omlaag te gaan), of ze scheuren er -soms zelfs in tegengestelde richting- overheen omdat er momenteel een paaltje standaard omlaag staat wegens de verbouwing in de Westzijde.

Vooralsnog lijkt het er niet veiliger op te worden. En omdat ’t volk inmiddels uitgaat van een ‘autoluw’ centrum, zou dit nog wel eens gevaarlijker kunnen zijn dan de oude situatie.

Bij de Czaar Peterstraat – de andere plek waar pollers staan – gebeurt iets soortgelijks: ook daar staan camera’s maar die worden kennelijk ook niet gebruikt om paalpasseerders en automobilisten die de weg tegen de rijrichting in nemen, op de bon te slingeren.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • arie

  maar de camera’s die bij de brug staan zijn niet voor doorrijders

 • fred van gelderen

  Ha ha ha ha ha ha ha !!!!!!!!

 • Czaar Peter

  Volgens mij staan de camera’s er alleen om de gemeente te vrijwaren van schadeclaims als er iemand op zo’n ‘poller’ rijdt, in de Czaar Peterstraat zie je soms kleine suzuki alto-achtige autootje voorzichtig langs de ‘poller’ wurmen, deze worden dus ook niet bekeurd, terwijl er inrijverbodsborden staan en er een rood stoplicht bij de ‘poller’ brand.
  Op ge gemeentehuis worden leuke (en minder leuke) dingen verzonnen, maar handhaving is er niet bij, en het steeds asocialer wordend verkeer heeft er lak aan.
  Zo snap ik ook niet waarom het verkeerslicht aan de niet-inrij kant van de ‘poller ‘niet gewoon altijd op rood staat, je mag er van die kant nooit in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *