Polsbandjes voor Zaandijkers bij Sint-intocht

Omdat een deel van Zaandijk op 17 november wordt afgesloten tijdens de landelijke Sinterklaasintocht krijgen bewoners polsbandjes om het gebied in en uit te kunnen.

Bewoners maken zich zorgen over de bereikbaarheid en het parkeren in de buurt. Volgens hen zijn er te weinig parkeerplaatsen om het vele bezoek op te vangen.

Inwoners van het betrokken gebied zijn woensdag door de gemeente op een informatiebijeenkomst bijgepraat over de gevolgen voor het gebied.

Belangrijk voor bewoners was om te weten waar de twee aangekondigde demonstraties plaatsvinden. De demonstranten krijgen volgens Zaanstad een specifieke plek aangewezen, maar die plek is nog niet bekend. Duidelijk is wel dat de aanlegplaats, de Julianabrug, de Zaanse Schans en het eindpodium afvallen.

Het gebied wordt evenemententerrein met toegangscontrole en polsbandjes voor bewoners. Waar precies de grenzen van dit gebied zijn was voor veel inwoners onduidelijk op de informatieavond. Op de Sint-site van Zaanstad is een kaart beschikbaar (via ‘veel gestelde vragen‘) waarop alle delen staan die afgesloten zijn (zie onder). Ontheffing kan in individuele gevallen worden verleend.

Er komen zones waar niet geparkeerd mag worden en delen waar je wel uit maar niet meer in mag. Volgens de ambtenaren waren er parkeermogelijkheden bij station Zaandijk, bij de Big Gym (Wormerveer) of op het Rooswijkplein. Bewoners gaven aan dat de capaciteit van deze plekken onvoldoende was, zeker omdat er ook veel bezoekers van buiten worden verwacht.

Illustratie boven is de kleurplaat die van de Zaanse Sint-site kan worden gedownload, doe dat er teken er zelf de polsbandjes in.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *