Portefeuilles Zaanstad: Van der Laan wordt woonwethouder

‘Lichte’ portefeuilles zijn er niet te vergeven in Zaanstad. De drie nieuwkomers in het college: Harrie van der Laan (POV), Stephanie Onclin (VVD) en René Tuijn (PvdA), worden meteen in het diepe gegooid met zware taken op het gebied van wonen, economie en gebiedsontwikkeling.

De drie wethouders die blijven: Natascha Groothuismink (ROSA), Wessel Breunesse (GL) en Gerard Slegers (CDA), blijven voor een belangrijk deel (maar niet helemaal) doen wat ze deden.

Kersverse wethouder Harry van der Laan wordt de 1e loco-burgemeester van Zaanstad en krijgt Wonen, Zorg, Dienstverlening, ICT en informatievoorziening in zijn portefeuille. In de vorige periode lag hij regelmatig met het college in de clinch omdat hij vond dat er te weinig gebouwd werd.

Stephanie Onclin (VVD), ook nieuw, neemt Economie, Toerisme, Financiën en Personeel & Organisatie voor haar rekening. Daarbij treedt ze in de voetsporen van haar voorgangers Gerard Ram en Hans Krieger.

De derde nieuwkomer, René Tuijn (PvdA), doet Gebiedsontwikkeling, MAAK.Centrum, Duurzaamheid en Grondzaken.

Natascha Groothuismink blijft Werk & Inkomen, Onderwijs, Jeugdbeleid, Zorg en Monumenten doen.

Wessel Breunesse blijft verantwoordelijk voor Openbare Ruimte; ook Natuur en Landschap, Milieu en Kunst & Cultuur zitten nu in zijn portefeuille.

Gerard Slegers mag Verkeer (Mobiliteit), Havens (bruggen) en Sport doen. Groen is hij kwijtgeraakt.

Foto’s uit de Kwaker in Westzaan door Edwin Kleiss

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *