Porto Fino herrijst op de Zuiddijk

Twee maanden na de brand is Italiaans restaurant Porto Fino weer open. Niet op dezelfde plek maar op de Zuiddijk. En niet als ‘echt’ restaurant maar alleen voor afhalen en bezorgen.

Eten (aan een tafeltje dus) kan er niet, en dat is ook niet het plan. Terugkeer naar de Rozengracht staat wel op het verlanglijstje.

Het is nog een beetje improviseren, “maar de keuken werkt”, er kan nog niet worden gepind, voorlopig alleen cash.

Op 18 februari 2023 brak een brand uit die het restaurant aan de Rozengracht 64 vrijwel volledig verwoestte. De buitenkant staat nog maar binnen moet alles gestript worden voordat aan de restauratie en herinrichting kan worden begonnen. Dat zal – als alles meezit – nog zo’n anderhalf jaar duren. Maar terugkeer naar de vertrouwde plek is dus wel het streven.

Dit jaar hoopt Porto Fino (aan de Zuiddijk dus) haar 40-jarig bestaan te vieren. Dankzij deze toevoeging wordt de Zuiddijk weer een beetje meer ‘food-street’.

Het nieuwe Porto Fino zit aan de Zuiddijk 39, waar eerder de Provincie een kantoor had. Ooit zat hier het befaamde Café (‘Huize’) Lammes. Er stond een biljart en tijdens de kermis was het bomvol.

Lees ook:

Advertentie

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Adri Kuiper

  Meen me te herinneren uit vroeger jaren dat “huize Lammers” best wel groot genoeg is om een paar tafels neer te zetten

  • Caatje dolly

   Was na Lammers een restaurant vlgs mij de Hertogin, echt een super restaurant, dus aan de ruimte hoeft t volgens mij niet te liggen, was de Rozengracht zo groot dan?

 • Yolanda Uitendaal

  goed idee, zitten blijven daar.
  Klanten komen zoiezo wel daarheen.
  tafels en stoelen moet geen probleem zijn, groot genoeg. En kunt w.s. ook boven zitten.
  Wordt de kermis ook wat gezelliger met nog een terras.

 • Fred Pruim

  Een paar panden verder zit Ciao, ook een Italiaans restaurant, wel met tafels en stoeltjes 🙂 Echt een geweldige keuken. Leuk, wat meer Italiaans op de dijk.

 • Sandra Duarte

  Oh heerlijk dat ze er weer zijn. Heb het enorm gemist als ik avonddienst heb in het ZMC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *