Portret Jameyra

“Het komt allemaal goed, hoe lastig het soms ook wel lijkt”

Dit is Jameyra (zij/haar). Jameyra is 17 jaar en gaat naar het Zaanlands Lyceum. 

Wat Jameyra zelf het engst vond, was dat haar portret in het Zaans Museum hing. Dat was voor de tentoonstelling ‘De toekomst is paars’. Deze tentoonstelling is binnenkort ook nog op andere plekken te zien. Jameyra vond het best spannend om daar met haar foto te hangen, maar ook belangrijk. De kleur paars betekent veel voor haar, vertelt ze:

“Paars doet me denken aan sterk zijn. Aan het idee dat iedereen zichzelf mag zijn.” 

Jameyra valt op vrouwen en op mannen, en ziet zichzelf dus als biseksueel. Ze wist al in groep 3 dat ze op vrouwen viel, maar had toen nog geen idee dat daar een naam voor was. Tot erover gepraat werd op school in groep 7. Toen leerde ze de benaming en dacht ze: ‘hé, dat ben ik!’

In de derde klas durfde ze uit de kast te komen. Dat was heel spannend. Eerst vertelde ze het aan een paar vrienden, toen aan haar ouders. Over het algemeen waren de reacties heel positief. Voor andere jongeren die het lastig vinden om uit de kast te komen, heeft Jameyra nog de volgende goede raad:

“Het komt allemaal goed, hoe lastig het misschien soms ook wel lijkt.”

Jameyra houdt van voetballen en van gamen. Ze speelt graag Fifa Online, en gamede voor corona nog regelmatig met vrienden samen. Voetbal doet ze in een team bij de Kooger Football Club (KFC). Niet professioneel, maar ook zeker niet slecht. Ze won zelfs de Zaanstad Cup met haar team, waarvan de meest opvallende spelers tegen het Telstar belofteteam mochten spelen. Jameyra was een van hen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *