Op 15 maart 2023 kan er bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten niet gestemd worden op een kandidaat van de Partij voor Ouderen en Veiligheid. De POV had wel aangekondigd met een eigen lijst te komen, maar heeft daar toch vanaf gezien.

Voorzitter (en oprichter) Ton Brekelmans meldt De Orkaan: “Het partijbestuur van de Partij voor Ouderen en Veiligheid heeft besloten dit keer nog niet mee te doen aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten in Noord-Holland. De reden hiervan is dat de organisatie daar nog niet klaar voor is.”

Helemaal afzijdig van de verkiezingen blijft de POV niet, ze steunen een andere – niet-landelijke partij – de Onafhankelijke Politiek Noord-Holland. Op de kandidatenlijst van die partij treffen we overigens – voor zover we dat kunnen controleren – geen Zaanse kandidaten aan.

De POV is zowel in Zaanstad (6 raadsleden) als in Wormerland (5 raadsleden) de grootste partij. In beide gemeenten levert de partij een wethouder.

Wij telden tot dusver 19 Zaanse kandidaten voor de PS-verkiezingen. Op 30 januari moeten de officiële lijsten worden ingeleverd, dan maken we de definitieve stand op.

Foto (De Orkaan): Brekelmans op stemmenjacht tijdens de gemeenteraadscampagne van 2022.