POV stelt vragen over uitkomst Orkaan-schouwrapport rond De Sluizen

Vandaag plaatsten we deel #3 van de vijf gratis schouwrapporten van het opgeleverde gebied rond de sluizen van Zaandam. Pieter Grandiek en Eelco Aartsen besloten het overbelaste ambtenarenapparaat te helpen door op eigen kosten een schouwrapport te maken van het geleverde werk.

Nadat Jaap Keijser van de POV het eerste deel van het rapport tot zich nam, klom hij in de pen om het college de volgende vragen te stellen: 

1) Is het bij het college bekent dat er gaten in de bestrating vallen waardoor er onveilige situaties ontstaan?

2) Heeft er na oplevering van de aanleg van deze bestrating een controle door de gemeente plaats gevonden? En zo ja, wat waren de bevindingen van deze controle, met namen gezien de slordige onprofessionele afwerking?

3) Is het college voornemens de verantwoordelijke aannemer terug te laten komen om de gaten in de bestrating te repareren en voor een behoorlijke afwerking te zorgen?

Wij zijn benieuwd naar de beantwoording, maar ook naar de vragen die deel 2, 3, 4, en 5 van de schouwrapporten zullen opleveren. 

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Ilse Janssen

    Ach, er zal niks veranderen. toen ik nog in Saendelft II woonde heb ik ooit de moeite genomen om na 2 jaar een soortgelijke schouw te doen. Samen met wat buren maakte we foto’s en maakte een rapport van bijna 100 pagina’s. Deze amateur schouw zat vol fouten in het straatwerk, verzakkende riooldeksels, foutief geplaatste lantaarns, scherpe randen aan inritten. Verkeerd geplaatste verkeersborden (30 km zone bord op een fietspad, wat er volgens de Streetview van juli 2020 nog steeds staat)

    Het rapport werd toen aangeboden aan de wijkwethouder, ben zijn naam kwijt, gezet mannetje. Witte bos haar volgens mij van GL) Hij jubelde over het burgerinitiatief en beloofde dat er wat aan gedaan zou worden.

    Resultaat een half jaar stilte en ineens een reactie dat er mensen van de gemeente een rondje gingen lopen. Inderdaad op een vrijdagochtend een groep volk met notitieblokken en oranje vestjes door de straat. Ik natuurlijk met mijn grote waffel er op af. Hallo, ik ben diegene die het verslag samen met de buren heeft gemaakt. Het antwoord van één van de heren: “Ah, u bent dat! Tsja, mevrouwtje! Volgende keer moet u dit toch echt overlaten aan de mannen die er verstand van hebben!” Bleek de door de aannemer ingehuurde schouwer te zijn. Met zijn grote bek legde hij al die ambtenaren het zwijgen op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *