POV Zaanstad: ‘De zetel van Lassooy hoort de partij toe’

Vanmiddag maakte Karin Lassooy bekend dat zij, samen met Lars Drenth per direct opstapt bij de Zaanse POV en verdergaat als ‘Fractie Lassooij’. ‘Een onoverbrugbaar conflict met de fractievoorzitter’ (Jaap Keijser) zou daar de reden van zijn. 

Zojuist ontvingen we een persbericht van Jaap Keijser. Uit het bericht blijkt dat er inderdaad niet veel warmte meer over is voor het opgestapte raadslid: 

‘Mevrouw Lassooy was van mening dat zij (als nieuwkomer en zonder enige politieke ervaring) op basis van haar voorkeurstemmen ook een voorkeurspositie in de fractie zou kunnen innemen.’ 

Jaap Keijser, dameskapper van huis uit, startte zijn politieke carrière zo’n 9 jaar geleden toen hij zich aansloot bij de POV als raadslid. Hij meldt in het persbericht dat Lassooy de zetel wat hem betreft niet verdient:  

‘Ondanks dat het aantal voorkeursstemmen van mevrouw Lassooy lang niet genoeg was voor een eigen zetel heeft mevrouw Lassooy aan de partij laten weten “haar” zetel mee te nemen en als zelfstandige fractie door te gaan.’

Buiten betreuren is er echter weinig aan te doen: 

‘Wij zijn van mening dat deze zetel aan de partij toebehoord en betreuren dan ook deze handelswijze van mevrouw Lassooy.’ 

Over de transfer of de rol van Lars Drenth wordt met geen woord gerept. 

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Johan Nes

  Weet niet de reden van beide waarom ze opstappen maar helaas bestaat er nog steeds geen kiesdrempel dus wens ze succes met hun fractie.
  Als de POV eens een keer zijn speerpunten waar ging maken wat ze zeiden in hun verkiezingsprogramma , Dhr. van der Laan en Dhr. Brekelmans stonden van vroeger op de barricaden maar door dat ze de grootste werden zijn er compromissen gemaakt waar de kiezer niet blij van is geworden.
  Mijn stem zijn ze in ieder geval kwijt bij de volgende verkiezingen.

 • H v.d. Berg

  Hoor en wederhoor is dan toch gebruikelijk, lijkt mij. Een eenzijdige toelicht vanuit POV is niet representatief, voor wat er aan de hand is/was. Het zou voor de kiezer goed zijn als Karin Lassooy hier professioneel op zou reageren.

 • Anna de Groot

  Zonder me met de gang van zaken in de fractie van de POV te willen bemoeien ……… Mevrouw Lassooy had een voorkeurszetel (ook vaak een ‘eigen’ zetel). Volgens een bericht in De Orkaan van 18 maart 2022 had mevrouw Lassooy 910 voorkeursstemmen. 355 stemmen waren genoeg voor een voorkeurszetel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *