Prangende vraag aan nieuw college (filmpje)

Vanavond trekt Zaanstad alles uit de kast om het nieuwe college te laten glimmen.

Taets op het Hembrugterrein in Zaandam is gereserveerd, cabaretière Funda Müjde zal de boel vlotjes aan elkaar praten, er zijn hapjes drankjes, gelikte filmpjes waarin elke wethouder zichzelf mag pitchen, en er mogen vragen gesteld worden door journalisten en mensen in de zaal.

‘Vandaag aan de slag voor het Zaanstad voor morgen’ is de titel van het coalitieakkoord waarin staat waar dit college de komende vier jaar mee aan de slag gaat.

In Wormerveer troffen wij vanmiddag hanggroepouderen die niet op de hoogte waren van wat er ‘daar vanavond in Zaandam’ speelt. Maar de kans om via ZaanTV (ook na drie keer ‘De Orkaan!’ geroepen te hebben bleef het ZaanTV) een vraag te droppen bij de burgemeesters en wethouders lieten ze zich niet ontglippen.

Gerrit (87) en Gerrit (93)  voeren het woord. Wij knipten het terug naar een minuutje, anders bereiken we vanavond Taets niet meer:

Samenvatting voor ’t gemak

Wat vragen ze? De mannen blieven een beter leugenbankje, op dezelfde plek, en het liefst nog een erbij, want ze zitten er soms met twaalf man… en overdekt, met als het kan iets zachts voor onder de knokige kont.

Wat bieden ze? Ze beloven naar de dames te fluiten.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *