Première Musical ‘Bovenkamers’ in het Motorblok, Zaandam

MusicalOpera Theaterproducties (Stichting MusicalOpera) is de enige professionele vrije musicalproducent in de Zaanstreek en komt met een gloednieuwe musical. De musical ‘Bovenkamers’ gaat op vrijdag 12 mei in première in Het Motorblok. Er zullen in totaal vijf voorstellingen van de musical worden gegeven.

Bovenkamers is een volledig nieuw geschreven musical door Frank Geisink (muziek) en Lucas van der Hut (script en liedteksten). Het doel dat de makers met het uitbrengen van de musical voor ogen hebben is:

‘De tijden van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink te doen herleven door een verhaal te vertellen vol humor en zelfspot en met een doldwaze twist. Dit alles doorspekt met uiterst melodische en meeslepende muzikale nummers.’

Bovenkamers is een ‘coming of age story’ die zich afspeelt in het jaar 1957 in Amerika, toen de gevoels- en denkwereld in artistieke kring in een razend tempo aan het veranderen was. Drie enigszins getroebleerde, maar getalenteerde jongeren zetten zich af tegen de traditionele waarden. Dwars door de belevenissen van de drie heen loopt het verhaal van hun ouders die naar hun kinderen, zichzelf en elkaar zoeken. Gelukkig biedt een onconventionele psychiater hulp.

De cast van de musical bestaat uit Richard Spijkers (o.a. Les Misèrables en Titanic), Danny Nooy (One – the musical), Abel Leemans (o.a. Soldaat van Oranje), Suzanna Pleiter (Zo Vader, Zo Zoon), Guus Boswinkel (o.a. Soldaat van Oranje) en Kees Dobbe (50 jaar toneelervaring met vele hoofdrollen in musicals en operettes). De regie ligt in handen van Michael Diederich en wordt vormgegeven door Stef Heijnen-Bakker. De muzikale leiding van het achtkoppige orkest is in handen van Robert Stoop.

Deze week repeteren de castleden nog volop. Vanaf donderdag 11 tot en met zondag 14 mei kan iedereen de musical Bovenkamers bezoeken in Het Motorblok aan Oostzijde 381 in Zaandam. Voor meer informatie over de voorstelling en kaartverkoop kun je terecht op de website van MusicalOpera Theaterproducties.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *