Premies van autoverzekeringen stijgen: waar komt deze stijging vandaan?

Veel mensen zullen het wel merken, de premies van autoverzekeringen stijgen erg hard. Dit heeft meerdere redenen. Het is in ieder geval erg vervelend. Niet alleen voor de consument maar ook voor de autoverzekeraars.

Wij betalen namelijk een hogere premie maar dat betekent niet dat de verzekeraars meer geld verdienen. We gaan er beide op achteruit maar hoe dat komt? We geven je graag wat meer informatie.

Meer claims en meer schade

Het aantal claims is de laatste jaren behoorlijk toegenomen. Naast het aantal claims zijn ook de kosten van deze claims een stuk hoger. Als we kijken naar het aantal claims is er vooral een stijging te zien in het aantal claims van letselschade. Deze bedragen zijn vaak erg hoog. Ook de elektrische auto heeft invloed op de hoogte van de claims. Vaak gaat het hier namelijk om dure auto’s zoals een Tesla, deze claims zijn vaak ontzettend hoog.

Meer auto inbraken

Ook het aantal auto inbraken neemt sterk toe de laatste tijd. Dit komt vooral doordat het voor inbrekers een stuk makkelijker is geworden om in een auto in te breken. Inbrekers kunnen met bepaalde software en systemen eenvoudig in je auto komen. Door deze stijging moeten we allemaal meer premie betalen.

Hoge premies voor jongeren

Dat de premies voor jongeren hoger zijn dan die voor mensen die ouder zijn is algemeen bekend. Het lijkt erop dat het voor jongeren steeds moeilijker wordt om een voordelige verzekering af te sluiten. Dit heeft twee redenen, ten eerste omdat jongeren steeds meer schade maken, hierdoor stijgt de premie natuurlijk. Daarnaast zijn er een stuk minder aanbieders van autoverzekeringen voor jongeren. Ongeveer 25% van de autoverzekeraars hebben geen verzekeringen voor jongeren. Doordat er minder aanbod is stijgt de premie voor jongeren.

Verzekeraars lijden verlies

Zoals we net al zeiden betalen we dus meer premie maar maken autoverzekeraars niet meer winst. Dit komt dus omdat er gewoon veel meer schade is. Dit moet betaald worden. Veel verzekeraars maken zelfs verlies op autoverzekeringen. Er is enorm veel concurrentie onder verzekeraars en iedereen wil natuurlijk de beste prijs aanbieden voor een premie.

Het is dus duidelijk dat de premies stijgen. Het is daarom als consument erg belangrijk om goed te kijken naar de goedkoopste verzekering. Door regelmatig verzekeringen met elkaar te vergelijken ben je er zeker van dat je nooit teveel betaald voor je verzekering.

Partnerproductie met Autoverzekering.nl

Deel dit artikel: