Preventief fouilleren #5: messen, hamer en boksbeugel

Gisteravond (donderdag 18 april) werden bij preventieve fouilleeracties in Poelenburg en het centrum van Zaandam elf messen, een hamer en een boksbeugel gevonden.

De politie controleerde tussen 19.15 en 22.15 uur bij de Bloemkorf, het Darwinpark, het Geuzenpad en de Burcht. Er werden 62 auto’s, 46 fietsen en bromfietsen met in totaal 212 bestuurders, inzittenden en voetgangers gecontroleerd.

De politie meldt dat “de wapens in beslag werden genomen”. Op de foto, waar wij 12 messen op ontwaren overigens (de twee objecten links vormen één mes denken wij), zijn ook messen te zien die niet als ‘wapen’ gelden.

In Nederland zijn vlindermessen, stiletto’s (rechts onder) en ‘messen met meerdere snijkanten’ verboden om bij je te dragen, die ‘messen met meerdere snijkanten’ mag je als meerderjarige wel in huis hebben. Ook boksbeugels (onder) zijn verboden.

Op de foto zijn ook een koksmes, fruitmesjes, aardappelschilmesjes en zakmessen te zien. Die hamer staat natuurlijk wel mooi op de foto, maar valt niet onder de wapenwet.

Het was de vijfde preventieve fouilleeracties in Zaandam. Eerdere acties vonden plaats in het centrum van Zaandam op 30 december 2018, op 19 januari 2019 en op 14 februari 2019 (ook in Poelenburg gefouilleerd) en op 14 april in het centrum van Zaandam.

Na de proef die tot en met juni duurt wordt het preventief fouilleren geëvalueerd.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *