Prins Bernhardbrug weekend 22/23 januari afgesloten

De Prins Bernardbrug in Zaandam krijgt een technische onderhoudsbeurt van maandag 10 januari tot en met zondag 23 januari 2022.

In die twee weken wordt af en toe één rijbaan afgesloten. In het weekend van 22 en 23 januari wordt de hele brug overdag afgesloten.

De brug is volledig afgesloten voor al het verkeer op zaterdag 22 januari van 7.00 tot 19.00 uur en op zondag 23 januari van 7.00 tot 17.00 uur.

Als er op een van deze dagen vorst is, kan dit van invloed zijn op de planning.

Voor het scheepvaartverkeer geldt een stremming van maandag 10 januari 2022 vanaf 6.00 uur tot maandag 24 januari 6.00 uur. Tijdens de stremming is het wel mogelijk om onder het  vaste deel(oostzijde) van de brug door te varen. De maximale doorvaarthoogte is 4,12m. De maximale doorvaartwijdte is 8 meter.

Bij de andere bruggen over de Zaan en bij de toegangswegen staan omleidingsborden en langs de Zaan staan borden voor de scheepvaart.

Deel dit artikel:

2 reacties

 • Martin Meuleman

  Hoop dat ze hem ook gelijk ff schoonmaken, this nu vies grijs ding.

 • Gerard Koekkoek

  Geheel eens met Martin M.
  Dan ook helemaal en niet halverwege stoppen zoals nu zichtbaar is op verschillende plekken. OOk de voetgangers trappen worden afhankelijk of t oostkant of westkant is schoongemaakt, dus niet gelijk.
  Vroeger waren de meeste bruggen donker van kleur, grijs of groen, dan valt de vervuiling veel minder op. Dus ale men tzt de brug bij Wveer – Wormer gaat vervangen dan even praktische worden tav de kleur.
  Oh ja en goed opletten als daar geen delen bij openen en sluiten in het Zaanwater gaan komen. We zijn benieuwd !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *