Prins Hendrikkade wil geen brug

Prins Hendrikkade wil geen brug

In het plan om een DamTotDam fietsroute te maken langs de noordoever van de Zaan is onder meer een brug van de Prins Hendrikkade naar de Bleekerstraat (Vissershop) opgenomen (Kattegat / Hanepadsloot).

De Gemeente Zaanstad denkt die brug voor €250.000 te kunnen bouwen – een voorzichtige schatting volgens het rapport over de fietsroute – maar bewoners van de Prins Hendrikbuurt verzetten zich tegen het plan.

Zij hebben in een overleg met de gemeente begin deze maand aangegeven dat ze opzien tegen de drukte van fietsers en brommers die dat zou kunnen opleveren. Zij zijn van mening dat hun huizen daardoor in waarde zullen dalen.

Zij menen ook dat “rustige stukje kade hiermee zijn veiligheid, charme en karakter verliest” en dat er een “mogelijke toename van hangjongeren en zgn. brugduikers” kan zijn, en:

“Zoals blijkt uit een petitie die wij zijn gestart, is de hele buurt (99% van de kade) tegen dit voornemen. Ook bewoners van omringende straten zoals de Prins Hendrikstraat en het Skagerak zijn tegen. Inmiddels hebben wij 156 handtekeningen opgehaald en dan zijn we nog niet eens bij Conrad en Vissershop geweest.”

(foto: eind Prins Hendrikkade waar de brug moet komen – Bron Google Streetview)

Deel dit artikel: