Provincie NH: Wilhelminasluis eind 2020 klaar

oostkade12feb19-846x563

In februari van dit jaar is het werk aan de Wilhelminasluis in Zaandam hervat. Als de planning klopt is het werk eind 2020 klaar.

Die einddatum ligt bijna zes jaar na de aanvankelijk geplande datum. Opdrachtgever Noord-Holland en bouwer Heijmans botsten over de kosten en pas na een arbitragetraject kon het project hervat worden.

Het werk gebeurt in drie fasen. In 2019 wordt er vooral aan de kades en de damwand gewerkt. In september wordt het wegdek van de Wilhelminabrug vervangen, het verkeer wordt gedurende een week omgeleid.

Beatrixbrug afgesloten

Van januari 2020 t/m eind mei 2020 wordt er ook in het weekend gewerkt, o.a. aan de bruggen en damwanden. De Beatrixbrug krijgt een nieuw wegdek en is gedurende vier maanden afgesloten, autoverkeer wordt omgeleid, fietsers en voetgangers krijgen een ‘tijdelijke’ verbinding. Het scheepvaartverkeer is in maart-mei acht weken lang gestremd.

In de tweede helft van 2020 wordt onder meer het straatwerk en de omgeving van de sluis aangepakt.

Bekijk hier de details van de planning en de bereikbaarheid.

Foto: Erik Esteie (werk aan de kade hervat, februari 2019).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>