Provincie onderzoekt Assendelft-plus-variant voor A8-A9

Nu de steun voor zowel de tunnel-variant als het viaduct-plan voor Krommenie lijkt te verdampen, komt de Provincie Noord-Holland met een alternatief plan.

In plaats van een weg die de Stelling van Amsterdam doorsnijdt, wordt er een variant doorgerekend die over de Stelling heengaat: de zogenaamde Assendelft-plus-variant.

Bij dit plan blijft het groene hart ongerept omdat de weg via een viaduct over het gebied heengaat. Volgens een woordvoerder van de Stuurgroep heeft dit plan diverse voordelen:

“De viaduct-variant voor Krommenie was aanzienlijk goedkoper dan een viaduct. Vanuit die gedacht zijn we gaan doordenken. Zowel de Golfbaan-variant als de Heemskerk-variant hadden niet alleen een tunnel onder Assendelft nodig maar ook onder de andere wegen die op het gebied van de gemeente Heemskerk liggen.

Zo’n viaduct is echter niet alleen goedkoper, het ontziet ook het groen en de weidegebieden. Volgens de thans vigerende MER-systematiek zou het in onze ogen ook de goedkeuring van de Unesco wegdragen.”

Vanmiddag om 15:00 worden de eerste schetsen gepresenteerd in partycentrum De Admiraal in Assendelft. De VVD heeft al haar steun aan het plan toegezegd: “alles beter dan een weg door Krommenie.”

Deel dit artikel:

4 reacties op Provincie onderzoekt Assendelft-plus-variant voor A8-A9

  1. Jacques Stoop schreef:

    Ik hoop dat dit geen 1 aprilgrap is want het idee is misschien wel wat waard. Landschappelijk zou een tunnel denk ik mooier zijn?

  2. jentl schreef:

    Flauwe 1 april grap

  3. vaartje197 schreef:

    is er nou nog geen variant die de bewoners door de strot geduwd krijgen? valt me een beetje tegen

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *