Puinhoop na ernstige botsing op de A8

Maandagmiddag rond 12.45 uur zijn een vrachtwagen en een bestelbus hard met elkaar in botsing gekomen. Dat gebeurde op de A8, in de bocht naar de Coentunnel ter hoogte van Oostzaan.

De vrachtwagen kwam op zijn zijkant, bovenop de vangrail, terecht. De lading, puin, viel uit de bak tussen de vangrail en op de weg. De bestelbus is in de middenberm terecht gekomen. De chauffeur is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De bus is zeer zwaar beschadigd. Ook de bestuurder van de vrachtwagen is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Wonder boven wonder zijn beide bestuurders slechts lichtgewond.

De A8 is momenteel volledig afgesloten. Vanaf Zaandam kun je uitsluitend via de wisselstrook naar de Coentunnel. Normaal gesproken is deze wisselstrook ’s middags geopend voor verkeer vanuit Amsterdam naar Zaandam.

De VOA is aanwezig. Ze maken gebruik van dronebeelden om de situatie in kaart te brengen. Ook bergingsbedrijf Hoogwout is met extra zwaar bergingsmaterieel aanwezig.

Foto’s: Michel Schermer

De vangrail moet over een lengte van 36 meter worden hersteld. Deze werkzaamheden kunnen pas vanavond worden uitgevoerd. Rijkswaterstaat verwachtte in eerste instantie dat de weg na 19.00 uur weer kon worden vrijgegeven. Het lijkt erop dat dat niet gehaald gaat worden. Hou er rekening mee dat het een drukke spits wordt vandaag.

Deel dit artikel:

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *