PvdA: niet meer prikken in Topsporthal

Een half jaar lang, vanaf 12 april 2021 tot september van dit jaar, is de Topsporthal in Koog aan de Zaan gebruikt als vaccinatie-locatie door de GGD Zaanstreek Waterland. In het begin van de corona-pandemie was de hal in gebruik als extra corona huisartsenpost.

Vanaf 20 september wordt er weer gesport in de hal. De PvdA in Zaanstad wil dat dat zo blijft. Sporten en niet prikken, ook als er een nieuwe coronagolf komt of er toch een derde prikronde komt.

De partij wil daarom nu al onderzoek naar alternatieve locaties in Zaanstad. Sporten en gymlessen moeten volgens Geert Rijken van de PvdA nu voorrang krijgen, hoewel het “niet ondenkbaar dat er in de nabije toekomst weer grootschalige vaccinatiecampagnes nodig zijn. De PvdA vindt het niet wenselijk dat de sporthal in Koog dan weer ingezet gaat worden.”

Diverse sportclubs en ander organisaties maken gebruik van de hal (KZ, Volleybal Zaan, badmintonvereniging Match Point, turnvereniging Jahn, zaalvoetbal, Roda, kinderopvang, scholen).

De PvdA wil dat het college een plan uitwerkt met “alternatieve locaties voor grootschalige vaccinatiecampagnes” en liefst nu al, ‘pro-actief’ (nu dus).

Behalve in de Topsporthal is er ook geprikt bij Taets op het Hembrugterrein en in een prikbus in Poelenburg. Nu wordt er geprikt in de ‘basis priklocatie PG1’ aan de Pieter Ghijsenlaan 1 in Zaandam en in prikbussen aan de Vermiljoenweg (Zaandam), Rosariumplein (Krommenie) en in Oostzaan bij het Parkeerterrein van OFC.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *