Medewerkers van Dierenzorg mogen op 9 maart als PVV-leider Geert Wilders op bezoek komt geen selfies met PVV’ers maken en niet met ze over politiek praten.

Dierenzorg stelt geen prijs op “aanhangers vanuit de burgerij (voor of tegen Wilders)”. Het hek blijft daarom dicht tot de PVV’ers weg zijn.

Voor het bezoek van Geert Wilders, Dion Graus en Vicky Maeijer aan Dierenzorg op 9 maart zijn alle medewerkers gemaild over wat wel en niet mag tijdens het bezoek.

Het besef dat de PVV een politieke partij is en het bezoek onderdeel uitmaakt van haar campagne lijkt niet geheel te zijn doorgedrongen tot Dierenzorg: “we praten uitsluitend over dierenwelzijn” aldus de tekst van een mail aan de medewerkers:

“Mocht je, tijdens de rondleiding bijvoorbeeld, een vraag krijgen van een van de PVV leden, dan mag die alleen over het werk gaan en niet over politiek. Als er toch een politieke getinte vraag wordt gesteld dan kun je antwoorden dat we bij Dierenzorg niet over politiek praten.

Er worden geen selfies met of foto’s van PVV leden gemaakt tijdens dit bezoek. Dierenzorg wil zich niet vereenzelvigen in de Social Media met de PVV of met welk andere politieke partij of politiek standpunt dan ook.”

Dierenzorg “stelt geen prijs op media aandacht” maar de illusie dat de pers het af zal laten weten heeft ze niet:

“Sinds de PVV op Twitter en Facebook hebben gezet dat ze bij de ZSD op bezoek gaan, laat de pers ons weten dat ze op de hoogte zijn. Het zit erin dat ze gewoon komen en dan zullen we ze binnenlaten.”

De aankomst van Geert Wilders, Dion Graus en Vicky Maeijer wordt verwacht tussen 13.30 en 14.00 uur, twee uur daarvoor komen de beveiligers om ervoor te zorgen dat de omgeving veilig is. Het bezoek zal ongeveer een uur duren.