PVV bij Dierenzorg: hekken dicht, geen selfies en geen politiek

Medewerkers van Dierenzorg mogen op 9 maart als PVV-leider Geert Wilders op bezoek komt geen selfies met PVV’ers maken en niet met ze over politiek praten.

Dierenzorg stelt geen prijs op “aanhangers vanuit de burgerij (voor of tegen Wilders)”. Het hek blijft daarom dicht tot de PVV’ers weg zijn.

Voor het bezoek van Geert Wilders, Dion Graus en Vicky Maeijer aan Dierenzorg op 9 maart zijn alle medewerkers gemaild over wat wel en niet mag tijdens het bezoek.

Het besef dat de PVV een politieke partij is en het bezoek onderdeel uitmaakt van haar campagne lijkt niet geheel te zijn doorgedrongen tot Dierenzorg: “we praten uitsluitend over dierenwelzijn” aldus de tekst van een mail aan de medewerkers:

“Mocht je, tijdens de rondleiding bijvoorbeeld, een vraag krijgen van een van de PVV leden, dan mag die alleen over het werk gaan en niet over politiek. Als er toch een politieke getinte vraag wordt gesteld dan kun je antwoorden dat we bij Dierenzorg niet over politiek praten.

Er worden geen selfies met of foto’s van PVV leden gemaakt tijdens dit bezoek. Dierenzorg wil zich niet vereenzelvigen in de Social Media met de PVV of met welk andere politieke partij of politiek standpunt dan ook.”

Dierenzorg “stelt geen prijs op media aandacht” maar de illusie dat de pers het af zal laten weten heeft ze niet:

“Sinds de PVV op Twitter en Facebook hebben gezet dat ze bij de ZSD op bezoek gaan, laat de pers ons weten dat ze op de hoogte zijn. Het zit erin dat ze gewoon komen en dan zullen we ze binnenlaten.”

De aankomst van Geert Wilders, Dion Graus en Vicky Maeijer wordt verwacht tussen 13.30 en 14.00 uur, twee uur daarvoor komen de beveiligers om ervoor te zorgen dat de omgeving veilig is. Het bezoek zal ongeveer een uur duren.

Deel dit artikel:

12 reacties

 • Interessant. Dankzij de komst van de Partij voor de Vrijheid wordt de vrijheid van meningsuiting bij Dierenzorg even aan de ketting gelegd.

  • Ans

   bij dierenzorg mag je alles behalve jezelf uitspreken. Het is een onrealistische club mensen, die hun medewerkers verbieden en dwingen. Heel democratisch ook. Past wel bij deze partij.Als je je kop boven het maaiveld uitsteekt haalt dierenzorg hem er wel af.

 • J. Bruns

  Als je deze uitgesproken partij uitnodigt om te praten over dierenwelzijn, dan hebben ze denk ik de verkeerde partij uitgenodigd? Sinds wanneer komt de PVV praten over dierenwelzijn. Laat me niet lachen!
  En je kunt zo hard mogelijk roepen dat het niet politiek is, maar er wordt toch campagne gevoerd of niet dan? Nodig ze dan in mei uit of zo, als alles voorbij is. Maar dan komen ze niet.

  Door deze partij uit te nodigen of toe te laten maak je wel een statement zeg. Een heel verkeerd statement. Je kan toch gewoon bedanken!

  • vaartje197

   als je deze “partij”? uitnodigt, wat is dat voor onzin PVV betekent dan wel “partij voor de vrijheid”maar het IS geen partij, ze zouden zich beter BVV kunnen noemen oftewel beweging voor de vrijheid, want dat is het tenslotte toch, en de vrijheid is bij hun ook maar betrekkelijk je bent daar vrij om alles te zeggen als je het maar eerst aan de heilige Geert vraagt of die het goed vindt, en als die het goed keurt ja dan mag je voor je vrije mening uitkomen. Elke vergadering bij hun wordt ook vooraf gegaan met het gebed “heilige Geert bid voor ons”, Amen.

 • Judit

  Nou ja zeg, het lijkt wel of de koning op bezoek komt.. Wat zielig allemaal, Partij Van Verboden is meer toepasselijk.

 • Mies

  Walgelijke organisatie, die PVV. Ik zou eerder de Partij voor de Dieren uitgenodigd hebben.

 • Ans

  Hulde voor degene die de email heeft gelekt!

 • Jolanda

  Dus de PVV komt campagne voeren, maar Dierenzorg wil niet over politiek praten, of met een politieke partij vereenzelvigd worden. Tja, dan kan Dierenzorg dat bezoek beter afzeggen. Overigens zou ik me lekker ziekmelden die dag, en daarna mijn ontslag indienen. Ik zou niet willen werken voor een bedrijf dat zich vereenzelvigt met de PVV.

  • Ans

   Het is een vrijwilligersorganisatie, er werken 5 betaalde krachten. Deze mensen werken in het asiel en er werken veel vrijwilligers in het asiel en de dierenambulance.Dierenzorg is een democratische stichting die haar vrijwilligers wel even verteld hoe en wat ze wel en niet mogen doen. Het zal mij benieuwen, over 4 maanden is er een collecte voor Dierenzorg. Ze gaan het merken, kan niet anders. Nou ja dan hadden ze niet zo dom moeten zijn, want dit was echt een hele domme beslissing!

 • Ook boos? Kom dan demonstreren onder het motto “Wie discrimineert, wordt hier geweerd”, en neem een spandoek of i.d. mee!

  Demonstratie tegen komst PVV:
  https://www.indymedia.nl/node/38662
  https://www.facebook.com/events/196848734131960/

 • Eva

  De stichting heeft niemand uitgenodigd!!!, dit verzoek is gekomen vanuit de coördinator van de Dierenpolitie die in samenwerking met Dion Graus(die zich hard heeft gemaakt om dit op te zetten)gevraagd heeft om de stichting te bezoeken.
  De stichting is A-politiek en van daaruit is het verzoek om niet over politiek te praten met de medewerkers.
  Wanneer een andere partij de stichting wil bezoeken, word daar ook niet moeilijk om gedaan, dus ik begrijp niet waarom er nu zo een ophef over word gemaakt.

  • Ruud

   Maar blijkbaar wel gebonden aan de PVV, in mijn ogen is dat dus juist wel het geval die verbondenheid,
   Dat GW reacties ALTIJD oproept weet men daar al lang van te voren, zodat de PVV daar misbruik van kan maken en zelf het zielige poesje kan gaan uithangen
   Nogal doorzichtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *