PVV: cultuur en fietsen zijn linkse hobby’s (en geen boerkini’s in de Crommenije)

Er breken gouden tijden aan als de PVV in Zaanstad aan de macht komt: de woonlasten gaan met minstens 10 procent omlaag, de hondenbelasting wordt afgeschaft, je mag gratis parkeren op de Burcht, er worden meer goedkope woningen gebouwd, funderingsherstel wordt door de gemeente gefinancierd, er komt meer politie en meer handhaving, meer geld voor Poelenburg en Peldersveld en een tunnel tussen Westerwatering en het centrum van Zaandam.

Wij misten in de plannen van de PVV alleen ‘gratis bier’, de 12-urige werkweek en AOW op je 45e.

Waar komt al dat geld vandaan? De dekkingsplannen ontbreken, maar aan “cultuur en andere linkse verkwistingen” moet minder uitgegeven worden. Ook kan de fietsverbinding tussen Westerwatering en het centrum (De Slinger) best vervallen volgens de PVV.

Ook “het bouwen van cultuurclusters” (meervoud volgens het PVV-programma) is een “linkse hobby”, iets waar ze bij voorstanders VVD, CDA, CU en ZOG van op zullen kijken, net als bij tegenstanders SP en ROSA. Dat het schrappen van het cultuurcluster geld op gaat leveren is overigens een misverstand dat niet alleen bij de PVV leeft.

Het PVV-programma is een curieuze cocktail van loze beloftes, bangmakerijen, ideetjes die achterhaald of onuitvoerbaar zijn, voorstellen over zaken waar gemeentes niet over gaan en enkele plannen die mogelijk in strijd met de Nederlandse Grondwet.

Zo wil de PVV de vrijheid van onderwijs aantasten:

“Geen nieuwe en geen uitbreiding van islamitische scholen en niet vrijaf van school tijdens islamitische feestdagen.”

Er mag geen moskee in Saendelft komen (wel een synagoge of kerk?) maar wel “een verbod op buitenlandse en/of onduidelijke geldstromen en donaties aan moskeeën” – wat natuurlijk grappig is voor een partij die niets wil zeggen over hun Amerikaanse en Israëlische financiers.

Voor de dragers van boerka’s, nikaab’s en boerkini (kennelijk een plaag in Zaanstad) breken zware tijden aan, dat wordt dus verboden. Hoofddoekjes mogen niet meer “op scholen, gemeentelijke instellingen of instanties die gemeentelijke subsidies ontvangen.” Waarmee alle Arabische toeristen van de Zaanse Schans moeten worden geweerd.

Ook de misdaad gaat de PVV aanpakken, illegale straatraces bijvoorbeeld (ook iets waar Zaanstad onder gebukt gaat), en drugs en geweld. Het is namelijk levensgevaarlijk in Zaanstad:

“De negatieve spiraal van toenemend geweld, zoals schiet en steek incidenten, bedreigingen en berovingen, moet eindelijk eens worden gekeerd. Burgers durven door intimidatie en bedreiging niet meer aangifte te doen. Waardoor we een te positief beeld krijgen van de misdaadcijfers in Zaanstad.”

Het hele programma is hier te downloaden (in korte en langere versie). En dit zijn de mannen van de PVV:

 1. Koert Calkhoven – Koog a/d Zaan
 2. Homme Heida – Zaandam
 3. Peter van Haasen – Zaandam
 4. Jaap Docter – Zaandam
 5. Jan Jongens – Wormerveer
 6. Menno Barends- Zaandijk
 7. Jeroen Grondsma – Wormerveer
 8. Tobias Schutte – Wormerveer

 

Deel dit artikel:

13 reacties

 • joop tralala

  Racisme puur van deze Partij Van Verval. Hoe zit het eigenlijk bij die Scouting, zit die stalkende grapjas daar nog?

 • “Arabische toeristen”? Die opmerking is net zo kortzichtig en dom als het partijprogramma van de PVV. Het meerendeel van de Islamitische toeristen op de Zaanse Schans komt uit Zuid Oost Azie, landen als Indonesie en Maleisie.

 • Brabozaankanter

  Wat een ongelooflijk droeftoeters daar bij de plaatselijke PVV

 • CePe

  “Een Nederland waar iedereen veilig over straat kan”…..Na de Partij voor de IJsbaan, nu een Partij voor het Zebrapad?

 • Henk Jansen

  Eindelijk een partij die Zaanstad op goede weg brengt en hopelijk ook het Cultuur gebouw

 • Willemsen

  De voorstellen die bold gedrukt staan, vind ik niet zo erg slecht. Natuurlijk kunnen ze dat niet allemaal realiseren doch de richting is wel oke. Ach het beteugelen van dat islamitisch geloof mag van mij ook. Houd dat geloof maar achter de voordeur.

 • Niek

  Dat Zaanstad gebukt gaat onder straatraces wil ik niet beweren, maar het komt met enige regelmaat voor, dat ik ‘s-avonds of ‘s-nachts in mijn behaaglijke braaf-burgerlijke bedje lig, om dan te kunnen meegenieten van de opzwepende geluiden van hoog-toerige vier- zes- en achtcylinders die heen en weer racen. Soms ook even een paar burn-outjes erbij; gezellig! Gelukkig duurt het nooit heel lang, en is er kennelijk nog niets écht misgegaan. Mijn schatting is: ergens in Westerspoor, maar het kan natuurlijk ook ergens in het Westelijk Havengebied zijn.

 • Jeroen

  Wat dacht je van dit citaat uit het PVV Zaanstad Programma: “Op veel scholen is de verhouding tussen autochtone en allochtone leerlingen volledig verstoord. Op diverse scholen zitten teveel niet-westerse migranten met een achterstand, waardoor op deze scho- len veel meer pesterijen en vechtpartijen voorkomen. Deze scholen voldoen niet aan de algemene veiligheid instructies”.

  Dit is te zot voor woorden!!!

 • Klomp

  Ach arme ik met een smalle beurs.Zelfs fietsen naar mijn werk en boodschappen doen is nu een links hobby.
  Fietsen is toch nog hollandser dan zwarte piet met sinterklaas.

  Dhr J. Klomp

 • paul

  LOL… de Orkaan lijkt hier tot een soort van Linkse Geenstijl te vervallen. Jammer, want er was hier ooit eens goede journalistiek.

  • joop tralala

   Moet zeggen dat ik tot nu toe niets te klagen heb over de journalistiek van de Orkaan. Vind juist dat de Orkaan zich duidelijk laat zien als een onpartijdig instrument met degelijke artikelen. Kan zijn dat een artikel niet in je politieke straatje (Partij Van Verval) valt maar om dan gelijk te stellen dat de journalistiek niet goed is valt meer onder het motto “zielig”.

 • Jan

  helaas is dit wel eenzijdig.Je mag toch wel zeggen wat er a/d hand is, en als de media nu ook eens neutraal is, dan krijgen we allemaal een veel beter beeld van hoe het werkelijk zit. Over migratie en de economische gevolgen van Zaanstad lees ik niets in dit artikel, zou de PVV dan toch nog dingen bij het rechte eind kunnen hebben? Op vallend is wel hoe de zgn. democraten met dingen omgaat als het niet in hun gedachtepatroon voorkomt, kijk om je heen, zie de toename van migratie, toename uitkeringen van gemeenten, en de schromelijk slechte score van inburgering met name de NL-taal. Maar ja mag je dat allemaal wel zeggen? Vrijheid is zeer belangrijk, ook als we niet tevreden zijn met het huidige beleid en de gevolgen daarvan. Vergeet niet dat veel stemmen naar de PVV gaan, dus toch veel mensen die het niet eens zijn met het huidige beleid. En als wij nu eens naar het buitenland verhuizen en daar gaan eisen dat de bevolking zich aan ons aanpast, hoe denk je dat ze gaan reageren? Nederland moet Nederland blijven, cultuur kun je niet ophangen aan woorden maar aan history, dus loze worden als *multicultureel* of * diversiteit*, dat is geen cultuur(history) en mogen wij als Nederlanders ook onze historische cultuur behouden?! Ok misschien voor een aantal te veel om over na te denken, maar beter nu nadenken en reageren dan straks jammeren en dat het te laat is. Wie dit begrijpt weet ook dat er veranderingen moeten komen, in heel Europa wordt het steeds gekker met vrijheid van meningsuiting. Leer maar op internet dan alleen naar de linkse media te kijken op je vertrouwde tv, er zijn meer dingen a/d hand dan je denkt, beetje ruimer denken is goed, ook al zijn dingen niet leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *