PVV, de nieuwe Boerenpartij…

De zomer van 2022 wordt de zomer van Boeren, Schiphol en Stikstof. Het kabinet stelt ingrijpende maatregelen voor om de stikstof-uitstoot en de overlast van Schiphol terug te dringen.

De regeringspartijen CDA en VVD krijgen tegengas van hun eigen achterban en van de oppositie: BBB, FvD en PVV. De Zaanse PVV-afdeling laat zich niet onbetuigd. Sinds kort noemt de partij zich Zaanse PVV – steunt onze boeren. Met koe.

De confrontaties tussen boeren en kabinet (intimidatie van minister, komende week wegblokkades en het ‘platleggen’ van de voedselvoorziening) beperken zich niet tot landelijk niveau. In Westzaan werden drie raadsleden bij de presentatie van het coalitieakkoord, geschopt, bedreigd en uitgescholden door een boze boer.

De PVV staat achter ‘onze boeren’. Geheel in lijn met het partijprogramma: “Stoppen met onzinnige CO2-, stikstof- en PFAS-maatregelen voor boeren en bedrijven.” En dat kan bij de PVV nooit zonder een potje schelden: “De ‘linkse’ deugkneuzen van de Zaanse raad, onder aanvoering van de Partij TEGEN de dieren (…) zouden liever vandaag dan morgen de hele polder onder water laten lopen.”

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Frans Kwast

  Tsja wat moet je hier nou weer mee? Koot en Bie hadden de tegenpartij…dat klonk tenminste veel gezelliger…

 • Samuel van den Brink

  Dat zo’n aardige man als Peter zulke domme dingen kan zeggen.

  Boerenverstand is blijkbaar toch niet helemaal hetzelfde als gezond verstand.

 • Ed Renkema

  En maar verbaasd zijn dat de burger steeds minder geinteresseerd raakt in de politiek. Welke partij je ook kiest het blijft lood om oud ijzer. Sommigen zijn geil genoeg om maar in een coalitie in de gemeente, provincie of landelijk bestuur te komen waardoor ze hun beloftes over boord gooien. Anderen zijn narrig dat zij niet gevraagd zijn en gooien de gekste opmerkingen in de lucht. Hoop alleen dat Rutte tot eind van het jaar nog even aanblijft, misschien krijg ik dan de beloofde 1.000 Euro + de 500,- Euro aan prijscompensatie voor de midden en lager inkomens nog. Kan ook het kwartje van Kok van de benzineprijzen af.

  • Henk Visser

   Beste Ed,

   Daar raak je een goed punt. De afnemende interesse voor de politiek. En het ‘kwartje van Kok’.
   Die ‘tijdelijke’ belasting had natuurlijk allang teruggedraaid moeten zijn.
   Het is echter niet zo dat welke partij je ook kiest , ‘’het blijft lood om oud ijzer’’.
   Er zijn wel degelijk politieke partijen die vasthouden aan hun ideologische gedachtegoed.
   Op de rechter- en de linkerflank van het politieke spectrum.
   Dit zijn in de regel de partijen die nooit worden uitgenodigd in een coalitieformatie.
   Omdat zij geen concessies willen doen. Vasthouden aan waar zij voor staan en hun kiezers hebben beloofd. Speur even naar de geschiedenis van (jouw voorkeur) partij(en) m.b.t. betrokkenheid in coalitievorming in nieuwe kabinetten.
   Dan heb ik het wel over landelijke politiek. Op provinciaal en gemeentelijk niveau zullen er altijd dissidenten blijven. Niet om als excuus te gebruiken om de partij maar in zijn algemeenheid af te branden. Enig inzicht in de werking van politiek is hier gevraagd.

 • Nico Hofstede

  PVV aub volg de wetenschap. populisme is nooit een oplossing geweest.

 • De geschiedenis herhaalt zich. Zie levende beelden: Slag bij Hollandseveld 1963
  You Tube BOERENPARTIJ 1967 ; zie ook NICO VERLAAN WEBSITE voor live
  beelden Opstand der Braven en EINDE van de RECHTSSTAAT.
  http://www.nverlaan1932.nl

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *