PVV in Zaanstad verkiezingen in met Koert Calkhoven – update

Niet in 60 maar in 30 gemeenten doet de PVV mee met de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Daarbij zijn vier Noord-Hollandse gemeenten: Den Helder, Purmerend, Zandvoort en Zaanstad.

UPDATE! Volgens Dagblad Zaanstreek is de beoogde lijsttrekker scoutingvoorzitter Koert Calkhoven uit Koog aan de Zaan. Ilse Bezaan van de PVV heeft dat volgens de krant in de Provinciale Staten bekendgemaakt.

De volledige kandidatenlijsten zullen op een later moment bekend worden gemaakt aldus de mededeling op de website van de PVV.

De kersverse PVV-lijsttrekker een nieuwkomer. Online zijn geen sporen te vinden van enige politiek activiteit van Calkhoven. Op zijn LinkedIn-profiel is te lezen dat hij behalve voorzitter van de Scoutinggroep de Watergeuzen in Zaandam, vanaf oktober vorig jaar ook medewerker van Rijkswaterstaat is, een “bevlogen proces verbeteraar en verbinder tussen leverancier en afnemer”.

Daarvoor werkte hij bij de politie tussen 2004 en 2016 als service coördinator en ‘change manager’, en daarvoor, vafa 1988 in de ICT als software engineer, computer operator, project manager en software developer bij verschillende bedrijven zoals Ordina, NCM, Relan en ACS.

Over zijn opleiding vermeldt Calkhoven ‘nursery’ (verpleegkunde).

Opmars PVV

De PVV zit nu alleen in Almere en Den Haag in de raad. Voor Utrecht en Rotterdam werden eerder lijsttrekkers bekend gemaakt. Amsterdam is de enige van de grote steden waar de partij niet meedoet.

Geert Wilders schrijft op de website van de partij, onder het kopje “PVV zet opmars door van 2 naar 30 gemeenten”:

“Ik ben blij dat ik vandaag bekend kan maken dat de PVV in 30 gemeenten zal meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Miljoenen Nederlanders kunnen op 21 maart stemmen op een partij die ook lokaal als enige echt opkomt voor onze cultuur, onze identiteit, onze vrijheid en dus tegen de islamisering. Die verstevigde basis gaan we de komende jaren verder uitbouwen. Daar verheug ik mij op!”

Foto Coert Kalkhoven van zijn Facebook-account

Deel dit artikel:

17 reacties op PVV in Zaanstad verkiezingen in met Koert Calkhoven – update

 1. joop tralala schreef:

  Eerst 60 nu maar 30, Partij Van Verval.

 2. Czaar Peter schreef:

  Beter in 30 gemeenten met goede kandidaten, dan met ongeschikte kandidaten in heel Nederland, ik ben blij dat ze in Zaanstad meedoen, de raad is hier veel te links, heb hier eens een raadvergadering bezocht…. wat een drama.

 3. Dwarsligger schreef:

  Snel op Google kijken:

 4. hans van loo schreef:

  Een heitje voor een karweitje!
  En er vallen nog een hoop karweitjes te doen.

 5. Brabozaankanter schreef:

  Ik hoop op een afgang van epische proporties #0 zetels

  Haatprediken bij de scouting mag ook wel eens nader onderzocht worden …
  T’is dat ik daar geen kinderen heb zitten maar die waren anders vandaag al afgemeld geweest…

 6. Willemsen schreef:

  En als ie dan is gekozen dan kijken hoe snel hij weer uit die partij stapt.

 7. Hans Kuyper schreef:

  Overigens, ‘nursery’ betekent kleuterschool, kinderkamer of kwekerij. Met verpleegkunde heeft het in elk geval niets van doen. En dat die drie beginletters omineus allitereren, daar zeg ik ook niks van.

  • De Orkaan schreef:

   Klopt, maar na uitvoerige taal- en rekenkundige bewerkingen gingen wij er vanuit dat het verpleegkunde was (1980-1985). Of hij heeft 5 jaar over de kleuterschool gedaan en is daarna meteen als computerprogrammeur gaan werken.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.