PVV in Zaanstad verkiezingen in met Koert Calkhoven – update

Niet in 60 maar in 30 gemeenten doet de PVV mee met de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Daarbij zijn vier Noord-Hollandse gemeenten: Den Helder, Purmerend, Zandvoort en Zaanstad.

UPDATE! Volgens Dagblad Zaanstreek is de beoogde lijsttrekker scoutingvoorzitter Koert Calkhoven uit Koog aan de Zaan. Ilse Bezaan van de PVV heeft dat volgens de krant in de Provinciale Staten bekendgemaakt.

De volledige kandidatenlijsten zullen op een later moment bekend worden gemaakt aldus de mededeling op de website van de PVV.

De kersverse PVV-lijsttrekker een nieuwkomer. Online zijn geen sporen te vinden van enige politiek activiteit van Calkhoven. Op zijn LinkedIn-profiel is te lezen dat hij behalve voorzitter van de Scoutinggroep de Watergeuzen in Zaandam, vanaf oktober vorig jaar ook medewerker van Rijkswaterstaat is, een “bevlogen proces verbeteraar en verbinder tussen leverancier en afnemer”.

Daarvoor werkte hij bij de politie tussen 2004 en 2016 als service coördinator en ‘change manager’, en daarvoor, vafa 1988 in de ICT als software engineer, computer operator, project manager en software developer bij verschillende bedrijven zoals Ordina, NCM, Relan en ACS.

Over zijn opleiding vermeldt Calkhoven ‘nursery’ (verpleegkunde).

Opmars PVV

De PVV zit nu alleen in Almere en Den Haag in de raad. Voor Utrecht en Rotterdam werden eerder lijsttrekkers bekend gemaakt. Amsterdam is de enige van de grote steden waar de partij niet meedoet.

Geert Wilders schrijft op de website van de partij, onder het kopje “PVV zet opmars door van 2 naar 30 gemeenten”:

“Ik ben blij dat ik vandaag bekend kan maken dat de PVV in 30 gemeenten zal meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Miljoenen Nederlanders kunnen op 21 maart stemmen op een partij die ook lokaal als enige echt opkomt voor onze cultuur, onze identiteit, onze vrijheid en dus tegen de islamisering. Die verstevigde basis gaan we de komende jaren verder uitbouwen. Daar verheug ik mij op!”

Foto Coert Kalkhoven van zijn Facebook-account

Deel dit artikel:

17 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *