PVV-raadslid Natasja Cornelisse: ‘Ik word gediscrimineerd’ 

‘Als raadslid voor de @pvvzaanstad mag ik niet aanhaken omdat ik een #nazi zou zijn.’ 

Natasja Cornelisse gooide het vandaag op twitter, en daarmee oogst ze veel verontwaardiging. 

Cornelisse vertelt dat ze zich als vrijwilliger heeft aangemeld bij 4 en 5 mei Comité Zaanstad, maar dat de voorzitter, Rina Schenk, haar heeft gebeld om te vertellen dat ze haar diensten niet kunnen gebruiken. 

We bellen met Schenk en zij bevestigt dat het comité geen plek ziet voor Cornelisse:

‘Wat wij verwachten is dat je dat het uitgangspunt van Nationaal Comité onderschrijft. Het verkiezingsprogramma van de PVV bevat punten waarin bevolkingsgroepen worden uitgesloten. We hebben Natasja per mail uitgenodigd voor een gesprek, maar daarop heeft ze nog niet gereageerd.’ 

Dat ze daarbij Cornelisse een ‘nazi’ zou hebben genoemd, ontkent ze met klem. 

Als we Cornelisse spreken, reageert zij geëmotioneerd. Schenk heeft inderdaad het woord ‘nazi’ niet gebruikt. Wel zou ze gezegd hebben dat ze de PVV als Duitsers ziet. Ik snap wel dat over het verkiezingsprogramma zegt. Het vervelende is dat ze kijkt naar het landelijke programma. PVV Zaanstad heeft het er niet instaan. Ook ontving ze vrijdag een mail met daarin een uitnodiging. Of ze daarop in gaat weet ze niet: 

‘Wat heeft dat voor zin? Ze hebben mij op mijn ziel getrapt.’

Cornelisse heeft na de eerste afwijzing contact gezocht met burgemeester Hamming, Bureau Discriminatiezaken (zie reacties) en met landelijke PVV-leden waaronder Martin Bosma en Harm Beertema:

Bij Bureau Discriminatiezaken gaven ze aan dat er geen sprake is van discriminatie omdat er geen arbeidsrelatie is. Ik vind het wel discriminatie. De organisatie is voor en door Nederlanders opgericht. Ik heb mijn kinderen meegegeven dat we geen oorlog meer moeten willen.’ 

Deel dit artikel:

12 reacties

 • Ingrid ploeger

  Voor bureau discriminatiezaken is het geen discriminatie omdat het geen arbeidsrelatie is???? Je hebt toch ook bijvoorbeeld leeftijdsdiscriminatie, een hele vreemde reactie.

 • Erik Schaap

  Is het mogelijk om de zin over het Bureau Discriminatiezaken tussen aanhalingstekens te zetten, indien het een citaat (van wie?) betreft? De Orkaan heeft voor een reactie geen contact gezocht met het Bureau Discriminatiezaken, dus daar komt deze zin in ieder geval niet vandaan.
  Bij voorbaat dank.

  Namens het Bureau Discriminatiezaken,
  Erik Schaap

  • De Orkaan

   Hoi Erik, de zin over de reactie van Bureau Discriminatiezaken hoorde inderdaad bij het citaat daarna. De letterlijke tekst waarnaar Natasja (uit de mail van het BD aan haar ) verwees was:

   “Indien er feitelijk geen sprake is van een gezagsverhouding, en dus arbeidsverhouding, zal een beroep op onderscheid op grond van politieke gezindheid geen stand houden. In artikel 5, eerste lid, aanhef en onderdeel c, Algemene wet gelijke behandeling (AWGB), in samenhang met artikel 1 AWGB, is bepaald dat het verboden is onderscheid op grond van politieke gezindheid te maken bij het aangaan van een arbeidsverhouding.”

 • l. Boonstra

  Wat weer een krokodillentranen van een PVV’ster. Een club die voorgaat in discriminatie van mensen met een ander geloof dan Joods/Christelijk en dan voorop willen lopen bij een organisatie die dat massale vernietigen van mensen om een geloof wil herdenken en voorkomen.

 • Als de landelijke PVV iets in het programma heeft staan, dan had Natasja daar toch van moeten weten? Én dan had ze zich kunnen voorstellen dat ze met die landelijke regels geassocieerd wordt. Het klinkt alsof Natasja niet zo goed in de gaten heeft bij welke partij ze zich heeft aangesloten. Want tja, 4 en 5 mei is er nou juist voor álle Nederlanders.

 • Rob Vreeken

  Als ik mij aanmeld als vrijwilliger voor de steunfractie van de PVV in de gemeenteraad, zal ik niet worden geaccepteerd. Mijn opvattingen staan namelijk haaks op die van de PVV. Maakt de PVV zich dan schuldig aan discriminatie?

 • Hallo Rob, zou u aub uw aanmelding en de afwijzing willen publiceren? bij voorbaat dank. in het algemeen wordt overigens naar mijn bescheiden mening de discriminatiekaart te gemakkelijk getrokken.

 • Rob Vreeken

  Zo is ’t.

 • Aaf Aafjes

  Wat is discriminatie. Inwoners met andere huidskleur, geloof of minder bedeelde gebruiken dit woord in mijn ogen ook veel te vaak en ook als het ze beter uitkomt. Rijke of blanke mensen zouden zich nooit gediscrimineerd kunnen voelen ? Gezien de snel veranderende samenleving is dat een steeds groter wordend aandachtspunt denk ik.
  Discriminatie is er op zoveel gebieden. Word ik gediscrimineerd omdat ik als invalide niet in een winkel, restaurant, “invalide wc”, openbaar vervoer, rolstoeltaxi’s, sexclubs zoals de showboat, mag of binnen kan komen? Kan ik mij elk dag wel gediscrimineerd voelen en een zaak aanspannen. Geef het PVV lid gewoon de kans.

 • Thijs van Egten

  “Wij sluiten jou uit omdat wij tegen uitsluiting zijn.” Ja.. Nee.. Goed verhaal..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *