PVV Zaanstad ontploft

In een brief aan de gemeenteraad schrijft PVV-fractieleider Peter van Haassen dat zijn fractiegenoten Koert Calkhoven en Homme Heida “geen onderdeel van de fractie van PVV Zaanstad zijn”.

Volgens Van Haassen waren er “de laatste tijd steeds meer strubbelingen binnen onze fractie, met de voorbereiding naar de komende verkiezingen werd dit erger en hebben beide heren aangegeven niet verder te willen met de PVV.”

Koert Calkhoven was bij de verkiezingen van 2018 waar de PVV drie zetels behaalde lijsttrekker. Zijn positie was omstreden vanwege een aanklacht wegens stalking die tegen hem was ingediend. In 2016 was hij daardoor ontslagen bij de politie.

In mei van dat jaar trad hij terug als fractievoorzitter, naar verluid onder grote druk van zijn fractiegenoten. De eerste maanden kwam Calkhoven niet opdagen als raadslid, hij was op vakantie in Kenia (maar zat een groot deel van de tijd in België). Calkhoven voert zelden het woord in de raad. Dat geldt niet voor zijn collega Heida die zich veel vaker laat zien.


Lees ook: Heida en Calkhoven (ex-PVV) gaan door als BVNL


Vorige maand viel de fractie van de SP uiteen, die leden gaan nu verder als De Socialisten. Eerder splitste ook DENK zich, maar de afsplitsing DOEN is inmiddels opgeheven waardoor DENK weer met twee mensen in de raad zit. In 2019 viel de VVD uiteen toen Liberaal Zaans (later Lokaal Zaans) zich afsplitste. Door het uiteenvallen van de PVV zitten er nu 15 fracties in de raad.

Foto boven: de fractie – toen nog lachend bijeen – bij de installatie.

Volgens het PVV Twitter-account is er sprake van een ‘reorganisatie’:

Deel dit artikel:

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *