PVV Zaanstad-vragen over ’Turkse weekendscholen’ beantwoord

In augustus van dit jaar, stelde de Zaanse PVV vragen nadat ze in De Telegraaf het bericht ‘Turkije pompt geld in Turkse weekendscholen Nederland?’ had gelezen.

‘Het college deelt de mening dat de betrokkenheid van de Turkse overheid onwenselijk is en niet bijdraagt aan integratie.’ Zo luidt het antwoord op de vraag of inmenging van Turkije hier de boel ondermijnt.

Verder gaf het college aan dat er in Zaanstad momenteel geen Turkse weekendscholen bekend zijn (daarmee was vraag 5 ‘direct sluiten’ ook direct van de baan), deze dan ook niet gesubsidieerd worden (voor 2016 had De Roos een weekendschool), maar dat de vrijheid voorop staat om activiteiten te organiseren die niet in strijd zijn met de wet en ondersteunend zijn aan de gemeenschapszin.

Het staat inwoners van Zaanstad vrij om activiteiten te organiseren om een taal te leren of op niveau te houden.

Hier lees je de vragen en antwoorden.

De foto boven (met een klein lesje aardrijkskunde van Geert voor zijn achterban) is een screenshot van de website van PVV-Zaanstad.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • JBP

  In de Oostzijde (#28, links naast het medisch centrum), het Steve Bikoplein en het voormalige De Exter aan het Sluispad zijn wel activiteiten aan de gang. Scholing, ‘educatief centrum’. Weekendscholen lijkt een kwestie van definitie. Bovendien: wij hadden vroeger zondagscholen.

  • Jan v/d Broek

   “Wij” is betrekkelijk, dat geldt niet voor b.v Katholieken.

  • Hallo

   Ik denk dat je gelijk hebt en het slechts een kwestie van naamgeving is. Want er zijn toch ook Turkse meisjes- en jongensinternaten in Zaanstad? Ontvangen zij geen scholing dan? Of geldt dat weer niet omdat ze mogelijk niet in het weekend de scholing ontvangen en het dus geen ‘weekendschool’ is?

 • Bruce

  Hangt denk ik ook af van gekozen definities – is iets pas een Turkse school als er geld uit Turkije komt? Het kan zijn dat de instellingen die men ziet bijv. door de Turkse gemeenschap in Nederland (Nederlanders met een Turkse migratieachtergrond in huidig taalgebruik??) zijn opgezet en bekostigd.

 • Oscar Bout

  In Krommenie is er zelfs elk weekeind een Waterpolo school! Waar gaat het heen met deze wereld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *