Raad (niet) op stap naar de biomassacentrale…

biomassacentrale mei 2019

Af en toe gaat de gemeenteraad op stap. Op locatie kijken hoe de zaken ervoor staan. Voor komende vrijdag stond een trip naar de in aanbouw zijnde biomassacentrale tussen het Pascal College en de Gouw op het programma.

‘Stond’. Want het feest gaat niet door. Eén van de sprekers wilde niet meedoen en daardoor ontstond er geen ‘volledig beeld’ over het onderwerp.

Op het programma stonden vier sprekers, Jaap Koppejan directeur van Bioforte, de bouwer van de centrale; onderzoeker Johan Vollenbroek die door DZ was ingeschakeld en zich tegen biomassacentrales verzet, en vertegenwoordigers van Probos (over het stoken van hout) en de Omgevingsdienst (over de milieu-eisen).

Op het programma staat nog wel een bezoekje aan een biomassacentrale in Apeldoorn.

Foto: de biomassacentrale in aanbouw.

3 Reacties op Raad (niet) op stap naar de biomassacentrale…

 1. Peter Goldstein says:

  De aan de omwonenden, raadsleden en andere belangstellenden beloofde rondleiding aan de biomassacentrale in Apeldoorn – waar ik de gemeente trouwens zelf aan heb moeten herinneren – blijkt inmiddels (ook) tot nader orde uitgesteld. Ik hoop van harte dat daar niet dezelfde reden / spreker achter zit … (en dat het er snel alsnog van komt).

 2. maikel rozemeijer says:

  Dat is bij de sloot tussen de school en het ziekenhuis gok ik? Waar nu ook leidingen de grond in gaan gok ik ook??

  Weet ik nu wat daar zoal gebeurd dan. Dank.

 3. Jaap Meeuwsen says:

  We waren het er dacht ik al over eens dat deze zaak letterlijk en figuurlijk stinkt ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>