Raad Zaanstad: campers, quarantaine en parkeernorm…

Volgende week is het reces van de gemeenteraad van Zaanstad echt afgelopen.

Voorafgaand aan de eerste raadsvergadering van donderdag 3 september boog het Zaanstad Beraad zich o.a. over het bestemmingsplan Nauerna, de macht van de Veiligheidsregio, de campers bij station Zaandijk en de nieuwe parkeernorm.

Samen met collega Kees Klinkenberg van RTV Zaanstreek spraken we voorafgaand aan de vergadering met drie raadsleden over de zaken die op de agenda staan.

Melchior Mattens (PvdD) praat over de macht van de Veiligheidsregio (kunnen ze quarantaine afdwingen?). Zijn college Rick Schelligerhoudt spreekt daar vanavond over in het Beraad.

Perry van der Velden van de POV vindt dat het wel erg lang geduurd heeft voordat Zaanstad met een beleid voor campers kwam, de huidige plannen behelzen een permanent plek achter station Zaandijk Zaanse Schans.

Tjeerd Rienstra van de VVD was niet blij dat Zaanstad midden in de vakantie een nieuw beleid over de parkeernorm lanceerde (hoeveel parkeerplekken mogen bij nieuwbouwwoningen en bedrijven). Volgens Zaanstad gaat het alleen maar over verduidelijking en actualisatie, maar nauwkeurige bestudering van de plannen duidt erop dat ze toch wel wat verder gaan dan dat.

De video is een gezamenlijke productie van De Orkaan en RTV Zaanstreek, zij werken samen bij de voorbeschouwing van de raads- en commissievergaderingen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *